En faarete aften – galla på Samfundet

Den viktigste grunnen til at vi valgte akkurat den helgen vi gjorde for å dra til Trondheim var fordi det var galla på Samfundet. Det eneste Oslo mangler er jevnlige gallaer, så det må vi til Trondheim for å få. Dessuten samler ridderpromosjoner alle gamlingene, så da får man sett mange gamle venner.

DSC_0706

På lørdagen var det altså ridderpromosjon i Det Sorte Faars Ridderskab. Vi var i galla i storsalen, som man er. Jeg er så glad i det oransje settet til Erik. Har jeg sagt det før? Men det burgender settet er også fint. Kanskje jeg skal spørre om han vil bruke det neste gang.

DSC_0709

Folk var tilbake fra mottagelsen, sprudle i hånd. De holdt av plass til oss i salen, tredje kvadrant 🙂 Sjekk ut Olas smizing og Mats glade smil. Bra folk.

DSC_0712

Vi hadde lurt Venke til å bli med på ridderpromosjonen, jeg tror hun var fornøyd med det. Vi hadde jo møtt henne tidligere på dagen for kaffe og fortalt henne at galla i storsalen er ikke noe man skal gå glipp av 😉

DSC_0715

Ingenting er som Dahls i plasglass 😉 Se så glad!

DSC_0729

Så begynte promosjonen. Først var det prosesjon. Ingenting er som gamle kostymer, tøysete hatter, pompøse seremonier og fjas.

DSC_0732

Det var sang for å starte det hele. Det er slikt man har studentkor til. Kor som liker å pynte seg og synge tøysete sanger i ridderpromosjoner funnet på i 1916. Ja, for det var 100års-jubileum forresten. Alle som var i storsalen den dagen fikk jubileumspin, det er slikt man kan like.

DSC_0734

Så var det selve ridderpromosjonen. Det er mye som skjer, inkludert en lang tale om tingenes tilstand i riket, som er veldig morsom om man faktisk følger med på politikk og slikt i inn- og utland. Det er som å måle hvor oppmerksom du har vært i det siste. Fire flinke folk ble riddere. Hurra! Medaljer og parykker. Og rare spørsmål man må svare på. Alt man trenger.

DSC_0746

Etter promosjonen var det tid for operetten operaparodien “Mohrens sidsta Suck”. Den er helt opplagt laget av studenter som vil peke nese av operaer og nå som jeg har vært en del i operaen de siste fire årene må jeg si at det var enda litt morsommere å se den.

English: and now to the happening on the Saturday in Trondheim; the knighting seremony. We were in gala, had beer, saw the whole prosession, then the singing, the knighting and then the mock opera. It was fun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *