Speil i speil fra Kusama

Det siste jeg vil vise fra utstillingen av Kusama på Henie Onstad er speilboksen. Hun brukte mye speil i utstillingen, for å få alt til å bli uendelig og det var veldig virkningsfullt. Det har jo dere også sett, at de var med i nesten alle konseptene og rommene.

DSC_0377

Helt i begynnelsen av utstillingen var det en boks av speil, både inni og utenpå. Den hadde runde hull i forskjellig størrelse som det var meningen å se inn, men som jo også gjorde at man så ut på den andre siden, ut på alle de andre som så inn.

DSC_0374

So meta, sier bare jeg. Er så kult med fastlinsa som har så kort dybde, sånn at det utenfor fokus blir helt slørete, selv om det ikke er så “langt unna”.

DSC_0376

Det er vel dette som er moderne kunst, ikke bare kunsten i seg selv, men også din egen og andres opplevelse av den. Å interagere med den, dele den, forevige den og ta den med seg videre.

Men så er det ikke bare jeg som har likt denne utstillingen heller, det er visstnok den best besøkte utstillingen på Henie Onstad på 30 år. Noen ganger treffer man blink og kanskje spesielt i Oslo der det ikke er så mange kule utstillinger, ender alle opp med å dra når først mange nok har anbefalt det. Og kanskje skal man ikke undervurdere Instagram sin rolle her heller, denne utstillingen har vært ekstremt Instagramvennlig.

English: the last taste from the Kusama exhibition at Henie Onstad. I really liked how she used mirrors and these pictures are from the pictures box at the beginning of the exhibition.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *