Pokal for beste program i Cork

I forrige uke var jeg med koret mitt, Bærum Vokalensemble, på Cork International Choral Festival – Fleischmann International Trophy Competition. Cork har en stor korfestival, der det både er skolekorkonkurranse, nasjonal korkonkurranse og denne internasjonale konkurransen; Fleischmann International Trophy Competition.

13095951_1002534089800921_4859813295795540078_n

Det var litt av en tur! Vi fløy til Dublin på onsdag, tok bussen til Cork og rakk middag og øl før kvelden var over. På torsdag øvde vi, sang konsert på bybiblioteket i sentrum, oppdaget The English Market og hadde egen 1. altøvelse og middag bare oss 1. altene. Fredag morgen rakk jeg en tur i styrkerommet før vi ble busset til Blarney Castle for å synge for turistene. Vi rakk til og med en runde i hagen og å kysse steinen (så talegavene skal det ikke være noe galt med nå). Vi hadde enda en øvelse og enda en puggeøvelse med 4. og 5. stemme på Soleils. På kvelden ble det bare middag før det bar rett i seng. Det er slitsom tå øve hele tiden…

Lørdag var dagen for selve konkurransen. Sindre hadde endelig kommet seg til Cork og vi gjorde siste finpuss før konkurransen. Vi hadde litt pause til lønsj, fant bunadene og møtte opp på City Hall. 15:47 stod vi på scenen og sang Hodie Christus Natus Est, Soleils, Tapetenblume og Som den gyldne sol frembryter. Soleils gikk ikke så bra som vi hadde håpet, men vi reddet den inn nydelig. Etter konkurransen var vi alle veldig lettet over at det var over, så det var tid for å skifte til noe pent og ta byen med storm. Det ble øl i hotellbaren, latterhikst og synging. Hele koret spiste middag sammen, sang drikkeviser og da maten var over dro vi sammen på korfesten arrangert av festivalen. Vi brukte resten av kvelden på å henge med de andre korene danske irsk dans og synge. Veldig fint.

Søndag var vi tidlig igang for å synge i en katolsk messe. Er første gang jeg har vært med katolikker i kirka. Etter gudstjenesten hadde vi noen timer fri, så da ble det ny tur i styrkerommet og en halvtime i badekaret. Fish and chips til middag og så siste runde med synging. Først var det utdeling av priser i City Hall. Vi kom dessverre ikke på pallen, men vi vant The McCurtain & McSwiney Memorial Trophy for the Performance of an Imaginative and Artistic Programme 🙂

13151685_1003934856327511_2687595479736596431_n

Etter utdelingen var det gallakonsert, der alle korene skulle synge. På dette tidspunkt var det ikke mye stemme igjen hos meg, men vi kom oss gjennom den aller siste konserten. Klokka var blitt halv ni på kvelden, så det var på tide å komme seg hjem, spise en lett middag, pakke og gå tidlig i seng. Kl. 6 neste morgen var det opp å stå, rekke bussen og kjøre de 3 timene til flyplassen. På ettermiddagen mandag var jeg hjemme igjen med 10 kg ekstra i alkohol. Bare flaks at jeg kom meg opp bakken.

Det var en bra tur, og etter hvert får dere se litt bilder også. Men nå skal jeg se om jeg kan komme tilbake til hverdagslivet igjen. Ikke at det blir lett med alle disse fridagene som kommer.

English: I am just back from Cork. We were busy, but had dhte best time. We won a trophy, did many conserts and enjoyed the food and drink of Cork.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *