European village party

I helga var jeg som sagt i Melsomvik for å arrangere European Village Party for 500 deltakere på European Guide and Scout Conference.

image

Det skulle være en gatefest ute mellom hyttene vi bodde i på konferansesenteret. Markedsdagen er til for at alle speiderforbundene kan tjene penger til seg selv eller for å donere til et aktivitetsfond. Det er ikke så mange land i Europa som gir penger til frivillige organisasjoner og barne- og ungdomsorganisasjoner, så mange har dårlig råd på nasjonalt nivå.

image

I Norge får vi jo heldigvis penger både fra Tippemidlene (kalt FriFond for alle som ikke driver med idrett) og fra et eller annet departement for “utdanning av unge”. Det er derfor det er så viktig å telle hvor mange medlemmer vi har under 25 år, for dem får vi ekstra penger for.

Så fordi kvelden handlet om å tjene penger var ikke alle deltakerforbundene med, men jeg klarte å telle nesten 20 forskjellige av totalt 50, så jeg er fornøyd. Folk hadde tatt med seg mange forskjellige varer, alt fra smykker som speiderne hadde laget selv, til t-skjorter og merker fra forbundet eller med reklame for neste leir. Det var også mange som hadde morsomme aktiviteter man kunne gjøre. Kims lek (Norge), ta bilde i Holland (Nederland), lage sin egen Mozart-kule (Østerrike), chipssmaking (Irland) og hygge (Danmark). Det ble virkelig et ordentlig European Village Party.

image

Det var en veldig hyggelig kveld, det var masse folk og vi tjente masse penger. Det krevde ikke veldig mye planlegging, men ble veldig vellykket, så jeg er fornøyd. Nå gjenstår bare å fylle ut et utgiftsskjema og å skrive en kort rapport og så er jeg ferdig 🙂

English: my main task at the European Guide and Scout Conference this weekend was the European Village Party on Sunday night. Even though it is a charity event the associations had brought a lot of fun things to buy or do, so we had a lot of fun. I am very happy about it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *