Datakveld for flyktninger på St. Hanshaugen

Som sagt har jeg begynt å være frivillig på nye måter etter at jeg ble sykemeldt, og en av dem er at jeg skal holde datakveld for flyktninger i St. Hanshaugen bydel.

14519930_201366443618256_4070297980643640397_n

Morten som er frivillighetskoordinator i St. Hanshaugen bydel skrev dette om kvelden:

Ingeborg Korme ledet sin første kveld for oss på torsdag, en gang i måneden skal hun og andre frivillige hjelpe deltakerne til å bedre orientere seg i offentlig info, tilbud og aktiviteter. Her i full gang med å forklare Minid. Ingeborg benytter sin kompetanse på formidling og kursledelse i sitt arbeid som frivillig, et eksempel på at frivillighet kan ta mange former.

Som dere ser skal jeg holde datakveld for flyktninger en gang i måneden. Den første kvelden handlet om minID, men etter hvert skal vi gå gjennom alt det fine og vanskelige som finnes på Internett i Norge. Hvordan man navigerer på www.finn.no, hvor man finner badeplassene i Oslo eller hvor det er loppemarkeder til helga. Det er så mange ting det er vanskelig å lete etter når man ikke vet hvor man kan lete.

Det er veldig morsomt å være frivillig og jeg er så glad for at St. Hanshaugen bydel har prioritert penger for å hjelpe for til å hjelpe flyktningene som skal slå seg ned. Frivillig arbeid er så viktig, det gjør meg glad og jeg tror det gjør flyktningene ekstra glade at jeg gjør det frivillig også.

English: I have had my first evening teaching refugees about the Internet and it is really nice. It will be one evening every month now and I am really looking forward to it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *