Kjøttfondue med familien

Som jeg har sagt før er kjøttfondue en tradisjon på hytta i Eggedal og da vi var hele familien på hytta i høstferien ble det kjøttfondue igjen.

dsc_0243

Til kjøttfondue som til mye annen mat er det mye skjæring. Vi spiste deilig biff, sopp, paprika, løk og hadde salat til. Og så lagde Kristen både en tomatsaus og en peanøttsaus, det var ordentlig godt.

dsc_0248

Men først var det champagne! Til og med ekte champagne, ikke bare sprudle, som Erik og jeg pleier å drikke. Vi feiret at Kristen hadde overtatt hytta, vi hadde faktisk første tur etter at han tok den over alle fem. Det er alltid riktig å starte et måltid med litt god sprudle.

dsc_0254

Jeg rakk ikke å ta mange bilder mens vi spiste, for det var mye action, mange gafler i kokende olje og rødvin å rekke mellom stekingen. Her er Nina i full aksjon 🙂 Kjøttfondue er så morsomt, det at man lager maten mens man spiser gjør at tempoet holder seg nede og man får pratet mens man spiser. Det er sånt jeg liker.

dsc_0259

Etter middagen var det luksusdessert på ekte Eggedalvis. De hadde kjøpt kling nede i dalen da de hadde vært og handlet, kling og jordbær. Det er sånt det blir bra dessert av.

English: just a quiet evening in with the family, having meat fondue and local dessert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *