Tur rundt Bekkerudsjøen

Søndagen i Eggedal var det tid for en tur, så Kristen tok oss med rundt Bekkerudsjøen, rett nordvest for hytta.

dsc_0271

Det var ikke store stien vi skulle følge, så det var godt vi hadde kjentmann med på turen. Det er litt trist at det ikke er så mange tydelig merka stier i Eggedal, men nå lærer vi i hvert fall hvor det er fint å gå.

dsc_0276

Ved vannet rett bak hytta stod det et båthus som måtte inspiseres. Jeg fikk litt dånedimpen av alt dette fine høstlyset.

dsc_0283

Det har vært lite naturfotografi i det siste, men jeg klarte å lure til meg noen minutter med denne blomsterlaven. Trofaste lesere vet at blomsterlav er et yndet motiv hos meg.

dsc_0292

Vi kom opp på kneika helt i sørenden av vannet og plutselig så vi langt innover. Ingenting er så klart som høstluft. Dessuten ser man langt når man står på siste fjellet før resten av Østlandet…

dsc_0297

Nordover så vi hele Bekkerudsjøen foran oss. Her begynte stien å bli litt tydeligere også, så det var lett og fint å gå.

dsc_0299

Vi kom ned til en liten og gammel demning. Der lå det flere båter trukket opp,klare til å transportere folk til hyttene øst for vannet.

dsc_0310

Vi fulgte stien nordover, klatret opp og over en knaus, fant et sauetråkk langs nordsiden og fulgte myra oppover i åsen øst for vannet. Sauer er ikke de beste til å velge sti, men til slutt var vi oppe på østsiden.

dsc_0316

Det begynte å bli middagstid, men de som har lovet tyttebær til kjøttkakene, må plukke bær. Det var et hav av krekling, men knapt noe tyttebær, så det tok litt tid, men til slutt hadde vi nok.

Turen tilbake over åsen gikk raskt og plutselig var vi tilbake på hytta. Det var en ordentlig fin tur og jeg gleder meg til å gå den igjen. Er nok fin på ski også.

English: the last day in the mountains was spent walking around a lake just North West of the cabin. It was a lovely trip and the weather was perfect. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *