Min politiske plattform

Min politiske plattform har alltid vært at jeg synes det er viktig å bry seg om hva som skjer i verden, at det er viktig å faktisk stemme, at man har et personlig ansvar for å gjøre verden bedre og spesielt for å gjøre nærmiljøet sitt bedre. Man skal stille opp på dugnad, sitte i styret i borettslaget, ikke forsøple, ta ansvar. Du vet.

Det høres kanskje ikke ut som et problem, problemet ligger i at jeg ikke er veldig enig i den politiske plattformen til de politiske partiene i Norge. Det er noen partier jeg er veldig uenig med, men så er det fire-fem stykker jeg er passe enig med. Tror jeg aldri har vært mer enn 65% enig med et politisk parti en en sånn “hvilket parti skal du stemme på” før et valg. Og 65% er ikke veldig mye mer enn 50%, synes jeg. Jeg har alltid valgt et parti å stemme på, men det er kanskje hovedgrunnen til at jeg aldri har engasjert meg politisk. Jeg er jo ikke veldig enig med noen. Ikke at jeg mener man bare kan engasjere seg politisk om man er 100% enig, men man burde kanskje være trygt over 2/3 enig?

Nå som det er ett år til neste stortingsvalg tenkte jeg at jeg kunne begynne på en liste med min politiske plattform og så se om det er noen partier som jeg er på samme side som. Kanskje det gjør at enighetsprosenten min går opp?

 • det skal bli mulig for enslige folk med gjennomsnittsinntekt å kjøpe bolig i Oslo (gjøre noe med at rike folk får penger av staten (skattefordeler) til å kjøpe mange boliger, mens folk med lite penger blir straffet for å ha lite penger (strengere krav til lån))
 • man skal gjøre store investeringer i kollektivtransport i hovedstadsområdet så man får skalert opp kollektivtransporten (ny tunnel under Oslo sentrum, dobbeltspor en time ut av byen, flere nye t-banestopp)
 • pris og reisetid påvirker folk når de reiser. Gjør det lett for folk å velge sykkel og kollektivt.
 • det skal være reellt mulig å overleve kun på studielån (minst 11 måneder studiestøtte, flere studentboliger, husleie-tak?, mulig å være deltidssykemeldt student)
 • det må bli lettere for barn å komme seg ut av fattigdom (aner ikke hvordan, kan noen løse dette?)
 • man må ha en strategi for hvordan man plasserer sosialboliger (i Norge, ikke bare Oslo) og hvordan man forholder seg til barnefamilier vs andre når de blir plassert i bolig
 • alle som ikke har råd skal få gratis AKS (SFO om du er gammel som meg) fordi det er bra både for sosialisering, oppmøte på skolen og integrering
 • man MÅ fortette ved kollektivknutepunkter i byene, selv der de rike bor. Om dere ikke vil ha blokker må dere flytte til et sted som ikke faktisk er en by. Det er lite blokker på landet, og dere har råd til å flytte. Teitinger.
 • vi må ta bort “ikke lov å jobbe etter man er 70”, la folk få litt pensjon så de kan betale masse skatt på ekstrainntektene sine og la folk over 55 år innse at de er den mest bortskjemte generasjonen som først fikk alt enkelt av staten og så bygget ned velferdsstaten så vi fikk det vanskelig og nå kan de hjelpe til med å fikse det.
 • alle som har vært pensjonert i over 25 år må betale fullpris i helsevesenet. Du kan ikke få velferdsgoder lenger enn du var i arbeidsfør alder, sorry. Det har vi ikke råd til.
 • mijlø er viktig. Fagfolk regner riktig. Når noen sier at vi trenger 180 ulv for å ha en sunn populasjon så er det sant. Slutt med kvoter som er for høye. Slutt å ta ut olje der det er farlig for miljøet. Gi subsidier til gjetere, dyr på beite i fjellet og å ha verna eiendom etc.
 • vi spiser for mye kjøtt, kaster for mye mat, importerer for mye fôr og spiser for mye. Skatter, avgifter og insentivordninger kan sikkert hjelpe her.
 • kvotering er en god måte å raskt få inn masse flinke folk som blir holdt ute. Når vi har fått likestilling og diversitet kan vi trappe ned kvoteringen og satse på at det fortsetter av seg selv. Gamle, hvite menn har ikke klart å likestille ennå, de trenger en tupp i ræva.
 • småbarnsfamilier bryr seg mer om penger enn om likestilling. Gjør det lett for dem å ta gode, likestilte valg. (Gi oss mer pappaperm, det funker).
 • alle foreldre har like mye rett til barna sine, ikke anta at mødre er bedre. Barn har rett på to foreldre.
 • abort er en menneskerett, langtidsvirkende prevensjon bør være gratis for unge og fattige, slutt å rote borti dette og la oss ha vunnet denne kampen.
 • frivillighet er noe av det fineste vi har i Norge, gjør det lett å være frivillig og lett å drive frivillige organisasjoner. Revurder om idretten virkelig trenger en så stor del av pengepotten som de får nå.

Stem på Ingeborg som diktator sier bare jeg. I hvert fall min politiske plattform.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *