En svipptur på Speidertinget i Drammen

I helga var jeg så heldig å være innom speidertinget i Drammen. For første gang hadde jeg ikke noe ordentlig å gjøre på tinget, jeg stilte bare til valg.


Å stille til valg høres kanskje ikke så bareut, men siden 2006 har jeg hatt en eller annen rolle på hvert eneste speiderting. Jeg har vært representant fra Roverforum, delegat fra en krets og representant fra Komité Speiding. Når man stiller til valg trenger man ikke å møte opp på tinget, selv om alle vet at det er mer sannsynlig at du bli valgt om du møter opp. Nå var vi fire som stilte til valg til fire plasser, så jeg møtte opp på Speidertinget i Drammen mer for kos enn av nødvendighet.

Jeg stilte til valg til en andre periode i SpF, Speidernes Fellesorganisasjon, paraplyorganisasjonen til de to speiderorganisasjonene i Norge. Vervet i representantskapet er ikke så stort, ettersom vi bare har ett møte i året. Samtidig har vi med de ordentlig store sakene i speider-Norge å gjøre. Vi jobber med speiderloven, de største internasjonale arrangementene og NM i speiding blant annet.

Det er rart å nå bare ha ett speidermøte i året, etter å ha hatt to i uka de siste årene. Men så orker jeg ikke å gjøre så mye for tiden heller, så det passer egentlig fint. Jeg er valgt for to år til og mener det jeg sa da jeg presenterte meg selv på Speidertinget i Drammen fredag. Jeg skal sørge for at vi kommer godt i havn med å stake ut kursen videre for SpF og at vi fortsetter å ha orden på arrangementene våre, så det blir mye bra speiding i Norge framover.

Har du vært på mange generalforsamlinger i store organisasjoner? Jeg synes det er veldig morsomt og synes du bør prøve det om du ikke har vært med før.

English: I passed by the annual general assembly in Drammen of the Scouts and Guides of Norway on Friday. It was the first time since 2006 that I had no responsibilities and only needed to stop by to show my face before the election.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *