Årets rakfisklag på Hamar

Etter å ha tatt et titt på kalenderen fant vi ut at årets rakfisklag måtte bli i oktober. Litt tidlig i rakfisksesongen egentlig, men hva er vel høsten uten rakfisklag? Så sist helg var vi på Hamar for å nyte rakfisk.

dsc_0069

Morfar hadde som vanlig gjort en ypperlig jobb med å finne fisk, selv om det hadde vært vanskelig så tidlig i sesongen. Pappa hadde også vært snill og tatt med seg rar øl fra Montenegro. Han hadde til og med betalt overvekt for å få dem med seg. De var gode, spesielt den sorte.

dsc_0073

Ja, vi hadde to smør forresten. Et mykt smør til å ha på lefsene og et hardt smør til de kokte potetene. Det er sånn man vet man er på Hamar. Kviteseidsmør og mange typer potet.

dsc_0074

Jeg lager lefseruller av min rakfisk. Smør, tykt lag med fisk, rømme, purre og så rull sammen. Mmmm. Øl og akevitt til, så er middagen komplett.

 

dsc_0082

Så glad er jeg for å være på rakfisklag med familien min. Spesielt etter noen glass akevitt.

dsc_0084

Dessuten er det alltid veldig morsomt å henge med familien min. Vi ler så mye sammen.

 

dsc_0089

Etter at all rakfisken var borte bestemte vi at vi trengte dessert. Vi lette i morfars skap og fant vaffelmiks. Så glade blir svigerbrødrene over vaffelmiks.

dsc_0095

Vaffel! Vi kan alle være takknemlige for at morfar har åtte typer syltetøy i skapet, inkludert tre typer lemon curd. Mmm, lemon curd.

dsc_0098

Vi lette gjennom morfars barskap også. Mamma fant en litt gammel Baileys og var skeptisk. Men hva skal man med noe annet enn akevitt egentlig? Det var jo tross alt et rakfisklag.

dsc_0111

Jeg vil bare avslutte med dette bildet av mamma som har fullstendig latterkrampe. Det jeg liker best å gjøre med familien min er å sitte tvekroket og le mens vi gråter av latter, alle sammen.

Familieselskaper er best.

English: we had our annual rakfisklag at my grandfather’s place and it was epic as usual.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *