Opprøret starter tidlig hos jenter

Jeg håper alle fikk med seg at det var en stor mars for likestilling og kvinners rettigheter på lørdag (Women’s March on Washington) og det var utrolig mange som gikk i tog.

Jeg elsker disse bildene fra A Mighty Girl av små jenter som er med og går i tog.

Det er så sterkt å ses bittesmå jenter holde plakater med så viktige og sterke beskjeder. Jeg får gåsehud når jeg scroller nedover og ser alle bildene.

Og det er på tide å bytte ut “boys will be boys” med “boys will be good humans”, synes dere ikke?

Spesielt elsker jeg å se hvordan alle har trykket Carrie Fisher/ Princess Leia/ General Leia til sitt bryst og bruker henne som et bilde på kvinnekamp. Det er jeg sikker på at Carrie hadde elsket.

De siste Star Wars-filmene har virkelig vist at feminisme (fremdeles) passer inn i universet og at fiksjon inspirerer virkeligheten.

Det er også morsomt eller trist, alt ettersom, hvor mange historiske referanser det var i togene. Hvordan kamprop fra for 100 år siden fremdeles treffer en streng i meg.

Dette bildet er en referanse til Hamilton, musikalen i New York som er så populær. Jeg tenkte umiddelbart på Beyoncé og “…let’s get in formation”.

Elsker at disse har hver sin trøye som viser når de får stemmerett. Ta makten gjennom stemmesteddelen!

Det var også masse jenter som hadde plakater om å stemme og å stille til valg. Mye av mangelen på kvinner i politikken er fordi kvinner 1) ikke tror de kan få det til, 2) ikke blir oppfordret til å stille. Jeg håper vi klarer å lage en stemning nå der jenter kan stikke seg frem uten å få det i fleisen og at vi forteller andre kvinner: “jeg synes du er så dyktig, du bør stille”.

Er du inspirert? Jeg er inspirert! Og så kjenner jeg at ungdomsarbeid, som det vi gjør i speideren, er så viktig. Å vise barn og unge at de er viktige og at det er viktig at de er med og endrer verden.

English: I am so inspired by the pictures of girls walking in the Women’s March on Washington last Sunday. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *