Crispy duck ganger to i London

På en lang helg i London klarte jeg å spise crispy duck to ganger, den første gangen på fænsi fransk restaurant, den andre på et hull i veggen i Chinatown.

Lørdag kveld hadde vi nemlig booket bord gjennom Bookatable på Boulestin. De hadde rimelig treretter og sprudle som aperitif på menyen, perfekt for oss.

Jeg startet med jordskokksuppe, en klassiker fra 2016. Det dere ser er ikke faktisk suppa, men alt som var i den. Etter å ha plassert tallerkenene kom de nemlig og helte i suppa fra mugger, så den var så varm som mulig. Det grønne i midten er smør og smeltet selvfølgelig i suppa. Det var veldig godt og stilig.

Til hovedrett var det drispy duck. Ikke at de egentlig presenterte den som det, men det var den. Crispy altså. Og mektig. Det var et stort andelår med perfekt sprøtt skinn, på en seng av potetpos og i et hav av saus. Det var utrolig godt og utrolig mektig, spesielt etter jordskokksuppa. Jeg var så mett. Mmm. Men jeg har aldri fått noe så sprøtt før, jeg er helt imponert.

På tross at jeg var sprekkmett ble det sorbet til dessert. Det var liksom akkurat det jeg trengte, noe friskt og syrlig etter den tunge maten. Alt i alt var det veldig god sørvis, et nydelig lokale, ypperlig mat og god vin på Boulestin. Prisene er nok litt stive, for det var en dyr del av byen, men det kan være verdt å sjekke ut.

Crispy duck nummer to var i Chinatown. Vi var der for å være med på feiringen av kinesisk nyttår og skulle bare spise lønsj før vi måtte rekke flyet. Vi fant et hull i veggen som ikke hadde 20 meter kø (alltid litt skummelt å gå der det ikke er noe kø) og bestilte crispy duck og lomper.

Vi bestilte en halv and til tre stykker og fikk purre, agurk, lomper og hoisinsaus til. Mannen delte den opp for oss (den minnet meg om når vi fikk koreansk BBQ i Sør-Korea) og så var det bare å sette igang.

Jeg har bare spist crispy duck laget og servert av Kristians mor og Ola, så jeg var spent på hvordan det var “på ordentlig”. Alt jeg kan si at den var veldig sprø og at det var veldig godt.

Er det ikke morsomt hvordan man drar til London, men ikke spiser engelsk mat? Det er det fine med storbyer, det er så mye å oppleve.

English: I had crispy duck twice when we were in London, first the French way and then the Chinese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *