Jeg gjør noe for jenter, gjør du?

Jeg har bestemt meg for å gjøre noe for jenter. Jeg liker å bruke tid på å gjøre verden bedre og jeg tror at å hjelpe jenter er den beste måten.

Meg me #selfie #perler #selfportrait

Jeg har nemlig begynt som frivillig på Forandringshuset på Grønland. Forandringshuset gjør mange ting for barn og unge på Grønland, men jeg er med på jentedagen som er hver tirsdag.

Forandringshuset er en del av KFUK-KFUM, som jeg kjenner godt fra speideren, men som jeg ellers aldri har vært en del av. Det føles nesten litt som jeg har byttet lag, men jeg kjenner at det viktige for meg er å ha med samfunnsengasjement i hverdagen. Og det KFUK-KFUM gjør for jenter på Forandringshuset er noe jeg virkelig tror på. Og selv om de er en kristen organisasjon så trenger ikke jeg eller ungdommene som møter opp å være det.

Så jentedagen er et konsept der huset bare er åpent for jenter. De møtes, noen av jentene har ansvar for å planlegge og handle til middag og så langer alle mat og spiser sammen. Resten av kvelden spiller man spill, eller andre aktiviteter og bare henger i et miljø helt uten gutter. Etter hvert skal de utvide det til å også inkludere konseptet United Sisters, som er litt som jentepatruljer i speideren, bare at hver gruppe har et tema eller en felles interesse som samlingspunkt.

Jeg har bare akkurat blitt med, men jeg kjenner at det er noe ekstra fint med å henge med unge jenter fra Grønland og å få lov til å bare være en voksen i livet deres. Å være en representant for damer som liker klær og å mekke bil, å gå på fest og å spille brettspill. En dame som lever med så mange tradisjonelle motsetninger. Og dessuten liker jeg faktisk å perle.

English: I have started volunteering at a new place (I know! More volunteering!). They have a day for girls every week and I love giving girls an extra leg up.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *