En grå og fin 17. mai 2017

17. mai 2017 var grå, men uten regn og med is og det er det aller viktigste.

Det blir ikke 17. mai uten frokost, så 17. mai 2017 startet med matlaging og varme folk i varme bunader. Det var grått og ikke veldig varmt, men lummert, så alle vinduene i leiligheten stod åpne, akkurat som de pleier.

Vi hadde dekket på pent i stua med alt man trenger til 17.mai-frokost; vannglass, kaffekopper og champagneglass. Vi hadde glemt å kjøpe 17.mai-servietter, men med blått servise og røde og hvite servietter ble det fint allikevel.

Til frokost var det eggerøre, spekleskinke, deilige oster, Karens fantastiske pai og syndige korgutter. Etter hvert så kom det også karbonader og løk, spinat- og jordbærsalat og frukt, men det rakk jeg ikke å ta bilde av…

17. mai 2017 hadde generelt veldig høy bunadsprosent! Alle tre mennene som var innom hadde bunad (som sier noe om kvaliteten på mine venner) og ingen hadde lik. Det er sånn jeg liker det. Under frokosten tok jeg meg den friheten å ikke ha på meg vesten min fordi det var så varmt. Godt med litt valgmuligheter.

Etter frokost var det på tide å se på toget! Jeg tok ikke bilder av barna i år, men vi stod rett ved Stortinget og fikk hørt masse fin korpsmusikk.

Det var tett program 17. mai 2017 og etter toget var det på tide med første lønsj! Chris og Knut har perfekt leilighet for et glass rosé på balkongen etter en travel morgen. Det var så lyst at jeg måtte låne solbriller 🙂

Pyntet sprudle og glad familie.

Onkel Per er den eneste andre mannen som har bunad i Eriks familie og han hadde til og med egen 17. mai-sløyfe fra Bærum. En sånn vil jeg også ha.

Så ble det faktisk lønsj. Chris og Knut hadde laget et fantastisk bord, som alltid, og jeg spiste meg lykkelig på eksotiske salater og rosé.

Det var vanskelig å gå, men vi hadde en konsert å rekke!

Vi skulle høre DNS på Aulatrappa, noe jeg faktisk har gjort hele livet. De synger veldig bra, har et imponerende utvalg av nasjonalsanger (fedrelandssanger?) og jeg trenger å synge Ja, vi elsker minst én gang i løpet av 17. mai.

Når de er ferdige med å synge blir det alltid koseprat med alle gamle venner fra koret og snakk om hvordan de var flinke i år, men alt var bedre før 😉

I år som i fjor ble det sprudle og lønsj etter konserten. Haandverkerstuene hadde plass til oss i år også, det er visstnok praktisk å komme kl 15, for da er alle andre ferdige med å spise.

Jeg var fremdeles mett etter både frokost og første lønsj, så jeg drakk bare vin. Dette ble en utfordring dagen etter, men gikk veldig fint på 17. mai 😉

Etter andre lønsj var det på tide å finne veien til 17. mai 2017 sitt siste stopp. Men først, is!

Det var litt for vått og kalt til grilling, men det var deilig å sitte på balkongen til Ola og prate skit og spise frokostrester og kake.

Det skjer ikke så ofte, men 17. mai 2017 endte med fest og dans og morro. Sjokolademoussekake gjør tydeligvis underverker på danseføttene.

Takk for nå, 17. mai, jeg gleder meg allerede til neste år.

English: my 17th of May was really good this year.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *