Tre gode ting jeg spiste i forrige uke

Ettersom dette tross alt er en blogg, tenkte jeg å vise dere tre gode ting jeg spiste i forrige uke.

Erik hadde funnet andebryst på tilbud og plutselig var det tirsdag og på tide med litt kos. Innimellom kan “vi må spise det vi har i kjøleskapet fordi det holder på å bli dårlig”-middag se sånn her ut. Andebryst, aromasopp, ovnsbakte båtpoteter, paprika, løk og hvitløk. Er det ikke deilig når det bare er gode ting til middag?

Gode ting til middag kan også være biff, potet- og blomkålmos, aromasopp og asparges. Asparges! Elsker at de endelig er tilbake, aspargessesongen er den beste sesongen. Jeg liker at dette ser så godt ut (og var godt!), men allikevel er en biff som hadde ligget i kjøleskapet i over en uke, asparges som nesten gikk fra meg, sopp som hadde fått egen sopp og poteter som hadde begynt å vokse.

Å ikke kaste mat er noe jeg synes er veldig viktig og jeg blir alltid litt ekstra fornøyd når jeg lager “spise før det blir dårlig”-middag som blir skikkelig god.

Jeg spiste flere gode ting i forrige uke, men det rareste var egentlig denne byggrynslønsjen jeg spiste på Gjøvik på fredag. Jeg hadde 1,5 time til toget gikk og trengte en matbit, men den kule kafeen hadde bare dette som ikke var kake. Jeg har spist mye rislønsj i mitt liv og min konklusjoner: byggrynene er større å tygge enn ris og litt hardere, ellers smakte det akkurat like godt. Bygg er også produsert i Norge og vi burde alle spise mer av det.

Hvordan gjør du “oi, dette må spises, nå”-mat?

English: these are three things I ate last week. The first two were made from things that were almost going bad in my fridge, the last a cool new barley cream meal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *