En tur på spa i Farris bad

I helga var vi på spa i Farris bad og det var skikkelig bra. La oss begynne med selve spaopplevelsen.

Ettersom det (selvfølgelig) ikke er lov til å ta bilder inne i spaet på Farris bad, har jeg bare bilder fra utsiden. Spaet er på hele den ene siden av hotellet og består av et basseng, to jacuzzier, en kuldekulp og en haug med badstuer. Det vi ser på bildet her er en av de to finske saunaene. Den har utsikt utover fjorden og trapp ned så man kan avkjøle seg i havet. Jeg tok faktisk årets første bad på mandag!

En liten kritikk til Farris bad er at det ligger utover bystranda i Larvik, som gjir litt mindre strand med sol for alle.

Hotellet har en innergård med strand. Bak det hvite gjerdet er uteområdet til spaet med solsenger og en jacuzzi.

Fra restauranten har man nydelig utsikt utover fjorden. Nesten like fin som i Eggedal?

Men tilbake til spaet. Man betaler for inngang til spaet og da får man tilgang til alle badstuene og bassengene, samt te og frukt. Om du vil få massasje eller annet koster det som vanlig litt ekstra.

Siste søndag i måneden er det kontinentalspa, som betyr at alle må være helt nakne. Det er både menn og kvinner samtidig, men man kan bruke håndkle og badekåpe så mye man vil. De fleste synes kanskje det er ubehagelig å være naken i blandet lag, men det er mange som kommer fast på kontinentalspa og de har superpeil. De følger reglene, er hyggelige og hensynsfulle. Da vi var i spaet dagen etter, men vanlige folk i badetøy, var det en helt annen stemning.

Men hver dag har de små sesjoner i de forskjellige badstuene som varer ca 15 minutter og som er gratis. Vi fikk med oss en saltskrubb i dampbadstuen og finsk håndklevifting og bjørkeris i den finske saunaen da vi var der. De var begge to veldig bra og jeg anbefaler absolutt å bli med på noe sånt.

Sånn ser man ut etter å ha vært på spa fra 16:15 til 18:45, gått hele runden og prøvd alle badstuene og avsluttet med 15 minutter med ordentlig finsk sauna. Varm, rosa og veldig fornøyd.

Vi hadde et veldig fint døgn på Farris bad og om vi finner et like godt tilbud igjen (2300 kr for treretters middag, overnatting og spainngang for to), så kommer vi tilbake.

English: we spent a day and a night at Farris bad in Larvik and the spa was really nice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *