Gledelig jul fra Hamar

Gledelig jul alle sammen! Romjula er over oss og jeg har heldigvis masse juleferie igjen.

Jeg feiret jul på Hamar hos morfar. Juleaften startet, som nesten alle dager hos morfar gjør, med kryssord. Det er en stor familieaktivitet hos oss og jeg håper at jeg fortsetter med det resten av livet, så jeg holder meg like skarp som morfar.

Jeg var en tur i gravlunden med pappa og hilste på mormor og min mormor. Min mormor døde da jeg var 1 år, så “mormor” har alltid vært mammas mormor. Nå ligger de på kirkegården i Hamar begge to og jeg er alltid innom når jeg der.

På tross av at vi var seks voksne til jul hadde vi en ganske røslig julegavehaug. Men så ser den nok større ut på grunn av juletreets størrelse også, antar jeg.

Vi tok julebilder av familien. Familien Korme hadde gått for oransj i år.

“Barna” foran juletreet. På bildene på veggen ser dere mitt og mammas bryllupsbilde, vi har på oss den samme bunaden 🙂

Morfar hadde ansvar for julemiddagen og pappa var andrekokk.

Det var torsk på juleaften i år. Det er kanskje ikke så vanlig lenger, men ingenting er så bra som perfekt hvit fisk, faktisk.

Den etter hvert veldig tradisjonelle sherrypuddingen. Rosa er aldri feil.

Julekaker og kaffe til gaveåpningen. Sandkaker, krumkaker, smultringer og berlinerkranser, de fire desidert beste julekakene.

Bror fikk fargerike sokker.

Erik er egentlig fem år og liker innpakkingen bedre enn gaven 😉

Jeg fikk en skattekiste med øredobber og måtte prøve alle.

Det ble en enkel juleaften hos morfar, men jula trenger ikke å være så stor og komplisert. Det kommer nok fester senere i romjula. Og så er det veldig koselig å ha en halvtime alene med morfar før de andre har stått opp der vi kontemplerer kronglete kryssord.

Håper dere har en gledelig jul.

English: I hope you are having a happy youle. My Christmas Eve was calm and nice. We spent it in Hamar with my grandfather.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *