Volvox 50 år!

Volvox ble 50 år i helga og det må vi snakke om.

Da gamle NTH ble bygget for 100 år siden, så var Trondheim en svært liten by, svært langt fra Oslo. Studentene som kom hit ble derfor nødt til å sørge for sin egen underholdning. Dette førte til at Studentersamfundet ble bygget (så de hadde et sted å feste) og linjeforeninger ble opprettet for å skape forbrødring innen linjene og å ha noen som var like nerdete som deg å feste med. Biologi er ingen gammel linje i Trondheim, men i år feiret linjeforeningen min Volvox 50 års jubileum. Volvox og Alkymisten er egentlig en fusjon av to linjeforeninger, en for biologer og en for kjemikere, og Volvox, biologene sin, var 50 år i år.

Og da ble det selvfølgelig jubileumsgalla og alt som hører med. Studentgalla er den fineste dress coden man finner i Trondheim, og det betyr at man skal ta på seg det fineste man har, uansett hva det er. Og siden jeg nå faktisk eier en gallakjole, så ble det ordentlig galla 🙂

Først fikk jeg hjelp av Pia til hår, smykker og å få på meg kjolen (jeg kan ikke gjøre det alene) og så bare det opp til Realfagsbygget. Det ble velkomstdrinker, minikonsert med Pirum, tapas, oppvisning fra Lindy Hop-gruppa, masse swingdansing og mange gaver fra andre linjeforeninger. Å danse swing i gallakjole går overraskende bra, selv med monsterhøye sko 😉

Og om en uke så skal jeg i gallakjole igjen. Da skal jeg på revyen til bygg sin linjeforening, Hennes Majestet Århønen, som holdes i anledning linjeforeningens bursdag og på middag etterpå. Det er deilig å få luftet gallakjolen sin!

2 thoughts on “Volvox 50 år!

    • Selv om jeg nå skal bruke min på lørdag, så er det litt trist å bare få brukt såne kjoler en gang i året. (men så innser jeg vet at hadde jeg trengt gallakjole tre ganger i året, så hadde jeg skaffet meg en til… 😉 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *