Likestilling!

Jeg er lei av at menn ikke kjemper for likestilling. Jeg tror ikke de vet at det er mange viktige deler av livet sitt hvor de blir aktivt forskjellsbehandlet. For det første får nesten alltid jenta hovedforsørgeransvar for barna når et ektepar skiller seg, på tross av at menn som oftest tjener bedre og selv om menn og kvinner er like flinke til å passe på barn (matlaging, vasking og slikt handler bare om øvelse). Dessuten kan gutter ikke velge om de vil ha barn eller ikke. Vil de ha barn, men jenta ikke, så blir det ikke barn. Og vil ikke de ha barn, men jenta vil, da blir det barn. Det skal også mye til for å overbevise retten om at moren til barna dine er tullete, om du vil ha hovedforsørgeransvar. Og har du bare barna dine annenhver helg og hve onsdag, og moren til barna flytter til andre siden av landet, da tar det deg en evighet å komme deg gjennom rettssystemet for å kreve at hun flytter tilbake igjen (når man har delt ansvar for barn skal man nemlig bo i nærheten av hverandre så begge har en reell mulighet til å se barna).

Det er så mange gutter som godtar at jenter lager pappapermisjon om til fellesferie og som lar jentene ta all alenetiden med barna deres. Som lar jentene bestemme og styre og ordne. Jeg vil ha flere gutter som tar mesteparten av permisjonen, som er hjemmverende i fire år med barna, som jobber 80% for å kunne komme tidlig hjem. Hvor er de? Jenter er ikke flinkere til å passe barn enn gutter. Dermed basta.

Artikkelen som fikk det til å flamme opp igjen er her.

Når man snakker om likestilling så tenker alle på jenters rettigheter. Nå er det på tid at gutter kjemper for sine egne rettigheter. I artikkelen nevner de hvordan papirmølla rundt det at det barn kommer til verden er tilpasset damer. At det bare er plass til ett navn på alle de viktige skjemaene.

MENN! KOM DERE OPP AV STOLENE OG KJEMP!

2 thoughts on “Likestilling!

    • Gutter aner ikke hvor dårlig de har det, og selv når de sitter i klisteret gjør de ingen ting. Man kan bli oppgitt av mindre….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *