Speiding i Norge 100 år!

Speideren ble grunnlagt 1. august 1907. Dette ble behørig feiret på verdensspeiderleiren (World Scout Jamboree) i England i 2007. I år har det vært speiding i Norge i 100 år. Speiderbevegelsen spredte seg uvanlig raskt da den først ble opprettet og det ble fort speidere i store deler av verden. I Norge hadde vi et guttespeiderforbund og et jentespeiderforbund fram til 1978. Da ble de to slått sammen til Norges Speiderforbund. I tillegg har Norges KFUK-KFUM også speidere (KM-speiderne). Som en del av feiringen er det et jubileumsmerke og en liten del av det er å markere feiringen med selskap og kake. Så da hadde vi i TSSG bursdagsmøte på tenkedagen (22. februar, feiret som bursdagen pga fødselsdagen til Lord og Lady Baden-Powell, grunnleggerne av speiderbevegelsen) og lagde kake. Et bilde skal sendes inn i kakekonkurransen. Resten er dokumentasjon 😉

3 thoughts on “Speiding i Norge 100 år!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *