Sponsing

Stormberg er en av hovedsamarbeidspartnerne til Norges Speiderforbund, nettopp på grunn av at de to har svært likt verdigrunnlag. Stormberg er ganske selektive på hvem de ønsker å samarbeide med og gjør mye imponerende arbeid i samfunnet. Jeg følger bloggen til Steinar Olsen, daglig leder og grunnlegger av Stormberg. Her skrev han et veldig spennende innlegg om sponsing.

Han tar opp at Stormberg blant annet sponser gatemagasinselgere og at de har utviklet en egen gatemagasinselgerjakke i samarbeid med noen utvalgte magasinselgere. Jakka er varm, har mange store lommer og hadde flere andre finesser. Han nevner at PR-folk og andre mente det kanskje ikke var så gode signaler Stormberg sender ut ved å sponse gatemagasinselgere (som ofte er litt rufsete i kantene) og på et vis har de både rett og feil. Folk blir jo gjerne sponsa for å være et ikon for selskapet, mens Stormberg på en måte er et ikon i seg selv på grunn av de valgene de tar.

Stormberg er svært flinke på samfunnsansvar og jeg skulle ønske at vi i speideren kunne bli flinkere akkurat der vi også. Jeg er ikke den eneste som skulle ønske vi speiderne ble flinkere til å ta ansvar i samfunnet, det er et av Norges Speiderforbunds tre strategiske mål, men det er det absolutt vanskeligste synes jeg. I andre deler av verden lærer speidere folk å lese, de hjelper enslige barn i flyktningleire, de bidrar i store humanitære katastrofer i hjemlandene sine, lærer folk om HIV/AIDS etc. I Norge tror folk at speidere bare går rundt i skogen. Vi jobber med miljøansvaret vårt, men jeg prøver å finne på måter vi kan bidra i lokalmiljøene våre her i Norge. Vi vet jo at ikke alle har det fint i Norge heller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *