Bilder av Bellman

Jeg hadde ikke med kameraet på konsert på fredag, men det hadde Fotogjengen 🙂 TSS (Trondhjems Studentersangforening) hadde laget et ordentlig show av Bellmankonserten sin og vi tilbragte en time i Storsalen øre av herlig mannskorsang og ypperlig koreografi.

Det første som skjedde på konserten var at den unge mannen til høyre gikk på en dør. Dette gjorde at konserten startet 15 min for sent og ga den morsomste introduksjonen fra talerstolen i Storsalen på en stund.

TSS hadde benyttet seg av persongalleriet i Bellman sine tekster og noen av koristene hadde rolle som kongen (på bildet), Bellman selv, den skjønne piken og så videre.

Eller døden, som her. Det du ser på hodet til alle koristene er akkurat det du tror, en mopp.

Bellman levde jo på 1700-tallet og da gikk fintfolk med parykk. Moppene var en fantastisk vri på parykk og en ypperlig idé. Men jeg lurer på hvor man får tak i 80 mopper hen… Poeng til den som fant det på, i hvert fall 🙂

For den som ikke kjenner Bellman, så handler sangene hans for det meste om piker, vin og sang, men også om døden og livet på kanten av samfunnet. Han var samfunnskritisk og det er flere som har tatt opp diktingen hans i senere tid. Men mannskor i Skandinavia synger nok Bellman fremdeles mest på grunn av pikene, vinen og sangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *