Kurs, kurs, kurs

Selv om livet mitt egentlig bare handler om masteroppgaven min og Arlequin som ikke vil leke med meg, så er det to kurs som jeg også lurer på å prøve meg på denne våren. Det ene er båtførerprøven og det andre er radioamatørlisens.

Båtførerprøven har Erik og jeg snakket om at vi bør ta denne våren. Mest fordi familien til Erik har en seilbåt som det hadde vært fint å bruke til sommeren, men så lenge ingen av oss egentlig har lov til å styre den, så blir det ikke like romantisk som man kan håpe. I tilegg har jeg tenkt at det kan være greit for en biolog å  ha båtførerprøven så jeg kan føre ting på vannet i jobbøyemed. Det er jo mye arbeid i felt der det er greit å ha både førerkort og båtførerprøven (mange PhD-utlysninger i økologi krever at du kan kjøre bil) og jeg tenkte jeg skulle være klar til arbeidsledigheten feltsesongen. Dessverre koster dele pakka (så lenge jeg står på eksamen) 2700 kr, som jo er et betydelig innhogg i min personlige økonomi. Kurset starter neste uke, så jeg må egentlig bestemme meg veldig snart. Hmpf.

Det andre er amatørradiolisens. Jeg er jo med i Akademisk Radioklubb og burde egentlig skaffet meg lisens i fjor vår. Men jeg hadde for mange andre eksamener (og ingen peiling i det hele tatt fra før av), så det ble vanskelig å lese til. I høst var det skrekkelig dårlig organisert og jeg fikk ikke til å gjøre noe med det. Men nå har det blitt en ordentlig diskusjon i gjengen om vi bør gjøre noe med kurset for at flere skal komme seg gjennom. Så i morgen skal jeg på Radioloftet og skylde på ARK for at jeg ikke får til elektronikk… Eller kanskje egentlig hjelpe dem med å hjelpe meg. Radiolisens er heller ikke billig, det koster 2000kr å få den. Men du må først betale når du har støtt på lisensprøven og vil få kallesignal. veldig smart, egentlig.

Så da, nesten 5000 kr i kurs og lisenser. Det er mye rart man kan bruke penger på. Reiser for eksempel. Vi får se.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *