Stampøbb, del 1

Etter fem år i Trondheim endte jeg opp med noen stamsteder. Noen steder der man kunne dra for å spise, ta en øl eller ta en fest. Jeg hadde vel i hovedsak tre steder, Samfundet som en klar nummer en, Antikvariatet på en sterk nummer to og Baklandets Skydsstasjon som nummer tre. De er alle koselige steder man fint kan ta en kaffe på ettermiddagen, spise middag, ta en øl før man skal videre eller tilbringe hele fredag kveld. Etter å ha kommet litt inn i tralten i Oslo kjente jeg at jeg gjerne skulle hatt det samme her. Jeg spurte venner og kjente som har bodd her en stund, men det var egentlig ingen som allerede hadde en stampøbb (greit, jeg spriver vanligvis pub, men jeg er litt vanskelig nå bare fordi jeg kan).

For å virkelig lykkes i jakten på noe som skal være perfekt og for å komme i havn med et prosjekt, er det viktig at man jobber målstyrt og at man er bevisst på egne forventninger. Her er derfor noen kriterier på et godt stamsted for meg.

  1. det må være greit å komme til. Det betyr altså både på vei hjem fra jobb og hjemmefra. Det må spesielt være greit å komme seg hjem derfra sent på natt.
  2. det må være hyggelig. Ikke supertrendy eller fænsi, men hyggelig. Man skal trives der. Dette betyr at det må være et litt krokete (altså rom med mange kroker i) lokale og behagelige ting å sitte i.
  3. de må ha noe mat. Ellers er det umulig å være der lenge. Gidder ikke dø av sult.
  4. de må også ha et passe godt utvalgt av drikke, helst øl. Mye morsomt øl er aller best, men annet kan også gå bra. Det er uansett helt nødvendig med mer enn pils.
  5. åpningstidene må være slik at de åpner tidlig nok for et ettermiddagsbesøk og sent nok til at man ikke blir kastet ut før det faktisk er natt. Dvs 15-01 er passe, helst hele uka gjennom.

Som dere skjønner kreves det mye av et godt stamsted. Vi har forsiktig begynt jakten (er grenser for hvor fort det kan gå når vi bare er i byen annenhver helg).

Resultatliste hittil:

  • Sagene Lunchbar, Sagene: egentlig en god kandidat, ettersom den er nære der vi bor, serverer mat og er hyggelig. Dessverre er det dårlig med ølutvalg og lokalet er altfor fullt med bord, så det er ikke så koselig og man orker ikke pils hele kvelden.
  • Colonel Mustard, Alexander Kiellands plass: Godt utvalg i øl og praktisk rett ved 54-bussen. Det er også spill i hyllene, så helt klart lagt opp til at man kan være der lenge, selv om det ikke var så mange kroker. Dessverre er musikknivået veldig høyt, så det er mer “klubb” enn et sted man kan prate hele kvelden. Dessuten kastet de oss veldig bryskt ut, da vi var der. Hadde nøtter, men husker ikke om de hadde mer mat.
  • Tekehtopa, St. Olavs plass: Litt dårlig ølutvalg, ganske koselig og mer krokete enn de to over. De serverer også mat og har et bra kjøkken. Egentlig en god kandidat for stampøbb, bør testes igjen.

Noen forslag vi ikke har testet ut ennå er Trikkestallen på Torshov, Schröder på St. Hanshaugen og Lorry og Henriken i Hedgehaugsveien. Har du flere forslag? Kom med dem!

Fortsettelse følger…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *