Om prostitusjon

Ikke lenge før påske postet jeg linker til noen artikler om å bestemme eller forby hva folk kan ha på seg. Og at å forby noen å ha på seg skaut på hodet er det samme som å forby andre å ikke vise hud over kneet. Jeg må innrømme at jeg synes det er skikkelig teit. Jeg blir oppriktig irritert når jeg er på ferie og får beskjed om at jeg ikke kan ha bare skuldre i en kirke eller at jeg ikke får sole meg toppløs. Og jeg synes også at det er dårlig gjort at vi bestemmer hva folk får gjøre med kroppene sine. Det er ikke ulovlig å tatovere seg, selv om det kan være farlig, det er heller ikke ulovlig å drikke alkohol, selv om det faktisk er farlig. Men det er ikke lov til å ha sex med folk og ta penger for det.

Jeg vet at det er mye snusk når det kommer til prostitusjon, men jeg innbiller meg at om man betaler skatt, har pensjonssparing og arbeidsgiveransvar involvert, så må det jo bli mindre spennende og mer business? For som Renland skriver her, så ønsker SV å forby stripping. Virkelig? Det må det vel være lov til. Spesielt når de vil beskytte kvinner, ved å forby stripping, som om det ikke finnes mannlige strippere. Og i stedet for å se på regelverket rundt stripperne og forbedre arbeidsforholdene deres, så vil de forby det i stedet for. Og når det kommer til å utnytte “stakkars utenlandske kvinner” så er det jo utnytting i så mange andre bransjer også (om prositusjon kan kalles en bansje), som au pairer, vaskehjelper m.m.

Jeg er egentlig en person som liker at staten passer på meg, jeg liker at det er vanskelig å få tak i ting som er skadelige for meg (tobakk, alhokol etc) og at de hjelper meg med å passe på pengene mine (månedlige utbetalinger fra Lånakassa, feks) og spare til jeg blir gammel. Men jeg synes virkelig at folk må få lov til å gjøre det de vil med kroppene sine, så lenge det ikke skader andre folk. Jeg vet det er en komplisert affære, men jeg synes man skal angripe det hele fra den andre kanten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *