18 timer

Etter som vi var på flere og flere visninger og med i flere og flere budrunder så rakk vi høre flere meglere som fleipet om at folk bruker mer tid på å kjøpe en bukse enn et hus, nå til dags. Jeg synes ikke det var så morsomt, mest trist egentlig. Og mest fordi  det jo ikke er kjøperen som bestemmer, det er selgeren. Eller megleren kanskje, egentlig.

Uansett, leilighetene vi har sett på har visning en eller to ganger. Som oftest er det torsdag+søndag, søndag+mandag eller mandag+onsdag. Er det bare én dag er det ofte torsdag eller søndag. Uansett, ikke mye tid til å se på leiligheten på. Og så er det alltid budrunde dagen etter siste visning. Budrunden skjer som oftest mellom 11.00 og 13.00. Og var du på siste visning, så var du i leiligheten i maks 30 min (for det er alltid mange andre visninger å gå på) og må bestemme deg for om du vil kjøpe den mindre enn 24 timer senere.

I tillegg vet du om mange leiligheter som skal på visning om noen dager og lurer litt på om du vil kjøpe noen av leilighetene som har budrunde i morgen. Helt herlig er det, om du lurte, å prøve å kjøpe hus.

Tilbake til dette å bruke lenger tid på å kjøpe bukser enn hus, det har seg jo slik når du kjøper klær, at du kan prøve mange liknende plagg samtidig og det er mulig å kjøpe dem samtidig, og så kan du (som oftest) legge dem av og kjøpe dem senere. Som betyr at du til og med kan gå til andre butikker og se hva de har. Det er i det hele tatt lagt mye bedre til rette for å finne noe som faktisk passer til den prisen du vil ha, når det kommer til bukser. Dessuten har de gjerne modellene en stund, så du kan til og med bruke ukesvis. Ikke for det, det kommer stadig (ustanselig, egentlig) nye leiligheter for salg, men det er jo ikke identiske leiligheter, det er alltid noe nytt og alltid noe som er annerledes. Det eneste du er sikkert på er jo at nettopp de leilighetene du har sett på ikke kommer tilbake for salg.

Min strategi når det kommer til å kjøpe klær og annet har jeg blogget om før, men her kommer den igjen. Den har to punkter:

  • Vit hva du leter etter. Hvilken anledning, hvilket bruksområde, hvilken pris.
  • Ikke kjøp den om du ikke elsker den.

Disse to punktene forhindrer mye, at du ikke kjøper ting du ikke trenger fordi du synes de er fine, at du ikke kjøper fine ting selv om de ikke passer, at du sparer penger. Den gjør også at du bare eier ting du elsker. Det dumme er at jeg ikke kunne bruke denne metoden når jeg skulle kjøpe hus. Det første punktet passer, men man får jo ikke prøvd hus før man har kjøpt dem. Og da er det vanskelig å vite om man elsker det.

Men nå har vi heldigvis kjøpt leilighet og har ingenting å selge, så nå er det ferdig. Jeg gleder meg masse til å flytte inn 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *