Fire ting du burde lest

Fordi jeg tydeligvis er ute i sola i stedet for å blogge, så legger jeg bare ved fire linker er og oppfordrer dere der ute til å lese det som står.

En lang artikkel om å følge seg fri og å ha tid når man er kvinne og har barn og hvorfor folk fremdeles føler de har får lite tid med barna når all forskning viser at de har mye mer, fra Prosa av Marta Breen.

En bok jeg gjerne skulle lest om hvor ekstremt opptatte alle er av at man skal være glad når man er syk, slik at man knapt får lov av legene sine til å være sint over at man har fått kreft, anbefalt av Lene Wikander. Lene er min store feministhelt sammen med Magnhild fra Antibloggen og hun fikk kreft for en måned siden. Hun blogget om opplevelsen dagen etter og det er rått å lese hvordan det er å gå gjennom. Det er også deilig med den usminkede versjonen, den triste og fæle versjonen. Spesielt nå som flere og flere av mine bekjente får diagnose eller dør av kreft. Les blogginnleggene hennes også.

en trist og oppløftende artikkel fra Studentavisa som handler om kompisen min Thorbjørn som var sikker på at han ikke strøk i et fag og som aldri ga opp kampen, på tross av at han druknet i byråkratiet gang på gang. Den minner meg om de to sakene jeg har prøvd å finne ut av ved UMB denne våren som stadig blir fullstendig glemt av folk som har som jobb å svare på spørsmål som mine. Jeg blir ganske sur.

Til slutt en bloggpost om voldtekt i Norge fra den eminente Magnhild. I enhver samtale om voldtekter trekker jeg selv fram de samme tallene som hun, at kun 13% av de rapporterte voldtektene i Norge er overfallsvoldtekter. Og at man tror at de aller fleste voldtekter ikke blir rapportert, og at de fleste av disse er voldtekter i nære relasjoner. Det viktigste hun skriver er uansett at det handler ikke om hva kvinner må gjøre for å ikke bli voldtatt, men hva menn må gjøre for å ikke voldta. Og da spesielt om hvilke holdninger menn må ha til hverandre for at de skal få bukt på et at sine største problemer; at de voldtar andre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *