Hvorfor jeg ikke er vegetarianer

Jeg synes det nesten er dårlig gjort hvordan alle forventer at vegetarianere må gulpe opp et svar hver gang de blir spurt om hvorfor de er nettopp vegetarianere. Det er som de som ikke drikker alkohol. Så derfor tenkte jeg å si hvorfor jeg ikke er vegetarianer. Jeg faller jo i den sosiale gruppa som veldig gjerne kunne vært det og jeg har tenkt mye på det og pratet mye om det i sikkert ti år, men er det ikke.

For meg handler det hovedsakelig om å være konsekvent. Jeg er i utgangspunktet enig i at måten vi behandler husdyrene våre på ikke er så bra som det burde, men jeg synes det er vanskelig å peke ut noen dyr som de største ofrene og vil ikke legge skyld på noen uten ordentlige beviser. Dessuten kunne jeg ikke blitt vegetarianer uten å være helt konsekvent, som også må innebære klær og sko og alt annet jeg omgir meg med. Det må involvere ull og skinn, ikke bare pels og kjøtt.

Og jeg tror at å spise mindre kjøtt totalt sett og å redusere forbruket sitt av nyproduserte klær og sko er viktig, men jeg vil ha varme, gode klær. Og så synes jeg at man uansett kan spise ville dyr, så lenge man er ganske sikker på at man ikke ødelegger noen populasjoner. Som betyr at elg fra Norge alltid er i orden, heldigvis.

Dessuten synes jeg det er vanskelig å være vegetarianer når jeg også er laktoseintolerant. Hva er norsk vegetarmat uten melkeprodukter? Hadde jeg bodd i India eller Thailand hadde det nok vært mye enklere, men her hjemme er det vanskelig. Dessuten synes jeg kjøtt er både godt og mettende, så det hadde vært vanskelig å legge helt fra seg. Hvorfor er ikke du vegetarianer?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *