Siste superfix i kista

Noe av det jeg er mest stolt over at vi endelig fikk gjort denne vinteren, var å få opp plater over kjøkkenbenken. For der hvor mange har fliser eller etter hvert ymse plater brukte vi lang tid på å bestemme oss for hva vi ville ha. Mens viennå var i grønn fase tenkte vi på metall eller glass, men fant etter hvert ut at vi ikke hadde penger til slikt denne oppussingsrunden. Men etter et lykketreff på en oppussingsblogg, fant Erik at noen hadde brukt poppelfiner. Og poppelfiner koster 400kr for så mye du kan ønske, er enkelt å sage i og kan oljes eller males som man vil.

Vi målte opp på forhånd og fikk de flinke folkene på lageret til Maxbo til å sage opp plata for oss. Vi måtte tilpasse litt og det var lyslister og stikkontakter vi måtte komme runt for å få platene på plass, så til slutt endte vi opp med å sage platene på langs en gang til, for å få dem inn. Vi bestemte oss for å bruke superfix, som er lim, til å feste platene på betong/murveggene på kjøkkenet. Veggen var ujevn, ruglete og hadde hull etter rør til ledninger og slikt, så det var bra med en lang plate som kunne gjøre veggen rett igjen.

Til slutt bestemte vi oss for at vi ville bruke olje på platene, for å gjøre treet vanntett. Vi ville ha en olje med farge så det liknet så mye som mulig å fargen på benkeplaten vår som er i bøk. Til slutt fant Erik en farget terasseolje som gjorde jobben. Det stinket i leiligheten i en uke (male inne om vinteren er ikke ideelt), men platene ble bra.

Å få sagd plata, kjøpt olje, oljet og pusset tok noen uker, men til slutt var vi klare for montering. Vi leste instruksjonene nøye, finpusset og tegnet på veggen, så stripen mellom platene skulle bli så rett som mulig. Så var det bare å lime!

DSC_5548 DSC_5549

Man ser her hvor ruglete og ujevn veggen var.

DSC_5550 DSC_5551

Vi fant en veldig bra instruksjonsvideo på superfix’ hjemmesider, veldig nyttig! En snekker som forklarte hvor tykt man skulle påføre, triks for å få det til å bli rett og annet man først lurer på når man står der.

DSC_5552 DSC_5553

Vi brukte nok altfor mye lim, så når noen skal ta av platene følger nok veggen med…

DSC_5554 DSC_5555 DSC_5556

Vi er veldig fornøyde med resultatet! Lyset faller bedre uten den oransje veggen, det ser mer helhetlig ut og alt er magisk.

DSC_5557

Det eneste som gjenstår er å silikonere overgangen mellom benk og vegg, samt rundt platetopp og litt her og der langs benkeplaten.

DSC_5558 DSC_5559

 

Det siste som må gjøres på kjøkkenbenken nå er å levere den metallboksen til blikkenslageren for å få kuttet den og tilpasset til hjørnet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *