Chorus Felix i Jar kirke

Jeg er korjente både av arv og ønske og er glad i å gå på korkonserter. Onsdag 24.september hadde Chorus Felix 25 års jubileumskonsert i Jar kirke. Temaet for konserten var norske komponister gjennom 200 år og de hadde med seg Ivar Anton Waagaard på klaver og Arve Moen Bergset på hardingfele.

Verkene de sang var blandt annet Draumkvedet av Johan Kvandal. Ole Bull og Edvard Grieg var representert med I en somme stunder og Haugelåt. Det var tekster av Arnulf Øverland (Om kvelden) og Haldis Moren Vesaas (Ord over grind). Flere nyere norske komponister var Bjørn Kruse og Per Sivle, men aller nyest Hymni Sanctae Mariae av Ola Gjeilo.

IMG_1209.JPG

IMG_1213.JPG

Etter fem år i Trondheim er jeg glad for å være tilbake i Oslo der det er stor variasjon på korene og stadig konserter. Ikke minst er det mange veldige dyktige kor som kan gir kulturelle opplevelser, ikke bare til jul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *