Tre-retter og skogens ro på Kikut

I helga var jeg på tur i Nordmarka. Heldig som jeg er bor jeg på Carl Berner og har et vell av transportmuligheter. Denne gangen tok vi 301 bussen nordover helt til Elnes (rett forbi Hakadal). Vi skulle på fottur og ville gå på så mye sti som mulig i løpet av helga. Fra busstoppet var det ca 1km til turveien og skiltingen startet. Turen vår gikk nord for Hakloa og så sør til Kikut første dag. Vi tok til og med en liten tur opp på Kikut (toppen) for å se på utsikten. Søndag gikk vi fra Kikut på sti ned til Skar og tok 51+54+20 hjem til Carl Berner. Det ble ca 23km lørdag og 10km søndag.

Vi hadde bestemt oss for å ha litt luksus på skogsturen vår, så vi overnattet på Kikutstua. Kikutstua pusset opp og bygget ut i 2010 og vi sov på et av de nye rommene. De er veldig fint (men enkelt) innredet, dusjrommene er fine og det er nydelig utsikt over Bjørnsjøen fra badstua.

36486

Det ble tre-retters middag med kremete og fyldig sellerisuppe, elggryte med ris og karamellpudding til dessert. Et upraktisk måltid for laktoseintolerante, men deilig og høstlig meny ellers. De har ganske godt vinutvalg, så det ble rødvin til maten og veldig god stemning. Vi delte bord med noen veldig hyggelige damer som hadde gått alle oppoverbakkene fra Sørkedalen og var glade for at vi hadde tatt bussen opp alle bakkene.

Kikutstua er et veldig bra mål for en skitur eller sykkeltur fra byen, eventuelt for å spise lønsj om du er sprek. De har god mat og veldig behagelige rom. Det koster litt penger, men enkel hotellstandard og middag og frokost koster jo penger over alt.

Jeg vil i hvert fall anbefale Kikutstua etter en lang dag på tur og som et utgangspunkt for å utforske Normarka lenger nord og lenger øst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *