Inger Sitter på Kunstforeningen Verdens Ende

I helga var vi på Veierland utenfor Tønsberg på hyttebesøk og på fredag gjorde vi en liten gallerirunde for å kikke på kunst og der fant vi Inger Sitter.

DSC_5334

Vi var innom Kunstforeningen Verdens Ende som hadde en hyllestutstilling til Inger Sitter som døde i våres. Det var en utstilling både med hennes arbeider og arbeider av flere av hennes elever. Jeg kjenner ikke til så mange kunstnere, men falt virkelig for stilen og uttrykket til Sitter. Jeg tok noen bilder inne på utstillingen jeg tenkte jeg kunne dele.

Dette er arbeidet til en elev av Sitter, vi syntes det var morsomt at Erik og Kristen matchet fargene så fint. Det er egentlig noe liknende vi har tenkt til å kjøpe for å ha i stua, men fargene på dette var litt for neon for oss.

DSC_5335

Dette trykket av Sitter likte vi aller best. Så mye man kan finne i dette. Men det kostet 22 000 kr, så det var litt i dyreste laget for oss (for et trykk).

DSC_5337

Det var flere av elevarbeidene som var veldig gode.

DSC_5338

Og på galleriet hadde de en veldig fin kafe. Jeg liker at de har beholdt det gamle kjøkkenet i steder for å pusse det opp, det trenger ikke å være så fænsi så lenge du har gode vafler.

DSC_5340

I tillegg likte jeg disse to trykkene av Inger Sitter veldig godt. Kanskje litt for abstrakte for mange, men jeg likte dem veldig.

DSC_5341

Det var veldig sommerlig og fint å gå på galleri og det er spesielt morsomt nå som vi jo skal kjøpe noe for pengene vi fikk i bryllupsgave. En egen følelse å vite at om jeg liker noe veldig godt, så kan jeg bare ta det med meg hjem.

DSC_5343

Det er ekstra fint å reise rundt å se på kunst om sommeren, spesielt på Tjøme og i sommerbyer. Det er så mange gallerier og så mange flinke kunstnere som blir utstilt, men det er ikke ofte at store navn som Inger Sitter er utstilt.

English: we went to Kunstforeningen Verdens Ende to see some art by Inger Sitter, an important Norwegian artist who died this spring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *