Spagetti med blåskjell i stedet for vongoleskjell

Her kommer et lite middagstips til dere; spagetti med blåskjell.

image

Jeg lagde middag inspirert av Jamie Olivers oppskrift på spagetti vongole her forleden. Spagetti vongole er en veldig enkel rett (vongole er typen skjell) og så god at jeg måtte prøve å lage den selv. Men så er ikke vongoleskjell så lette å få tak i, så det ble spagetti med blåskjell i stedet for.

Jeg valgte å bruke blåskjell (ferske) fordi de er enklere å få tak i. Ellers fulgte jeg oppskriften til Jamie (unntatt vinen, må bruke vin neste gang);

  1. kok spagetti, varm hvitløk, hakket persille, chili og tomat i en stekepanne.
  2. Ha skjellene i panna, ha på lokket og vent i ca 5 min til alle skjellene er åpne. Ikke glem salt og pepper.
  3. Bland spagettien med skjellblandingen og nyt.

image

Spagetti med blåskjell, eller vongoleskjell om du finner, er en perfekt sommermiddag, rask og lett og enkelt. Det tar ikke lenger til å lage middagen enn det tar å koke pastaen og så har du en utrolig lekker pastarett som imponerer alle og forfører smaksløkene.

Jeg har innsett at vongoleskjell er så gode at om jeg er et sted som serverer spagetti vongole så må jeg spise det. Livet er for kort til å la slike sjanser gå fra seg. Prøv det neste gang du ser det på en restaurant.

English: I really wanted spaghetti vongole, but all I could find were mussels, so I used those instead. And it was still really good.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *