To filmer

Jeg har sett to fine filmer i det siste som jeg vil anbefale. Den første er Jupiter Ascending. Det er en stor produksjon, amerikansk scifi med mange planeter, masse action og kjærlighet. Jeg er glad i action og setter pris på eksplosjoner og kampscener og det er gjort veldig bra i denne filmen. Dessuten er jeg litt svak for Tatum, som er lettkledd mye av filmen, så det er et stort pluss. Men det største plusset er at det handler om Mila Kunis hele filmen. Hun tar sine egne valg, kjemper sine egne kamper, har på seg praktiske klær, og selv om Tatum statig redder henne, så er hun aldri skjør. Det er veldig deilig at min indre feminist også er glad når jeg ser på film, så her er andre feministgodkjente actionfilm i år (første var Mad Max. Har du ikke sett den må du gjøre det nå!).

Jupiter-Ascending500px

Den andre filmen heter the Lunch box og er et indisk drama. Det handler om to ulykkelige mennesker som blir forbundet gjennom en lønsjboks. De funderer over livet og trøster hverandre gjennom små lapper i lønsjboksen. Det var en underfundig og utrolig vakker film. Det er litt ubehagelig også fordi jeg hele tiden tenkte at “ptriarkatet er grunnen til problemene deres” og at hans problem var hans alene, mens hennes problem var alle rundt henne. Det er ikke lett å være kvinne i India fremdeles og jeg er takknemlig for at det ikke er mitt liv. Men det skaper gode grunnlag for film, det må jo alltid være en hindring.

the_lunchbox_26006360_ps_1_s-high

Så om du vil se film anbefaler jeg disse to. Og så håper jeg at jeg kommer meg på kino så jeg får sett Inside out.

English: two films I really liked, that I think you should see. One good, feminist, beautiful action movie and an Indian drama about lonely people.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *