En god matdag i Budapest

Jeg tenkte at dere kunne følge med på en dag i Budapest gjennom hva vi spiste.

DSC_2959

Vi startet dagen på en italiensk kjedekafe rett ved der vi bodde. Det var godt brød, selv om det kanskje ikke var så “autentisk” som vi liker.

DSC_2997

Etter å ha gått gjennom sentrum, over brua, opp til slottet og langs hele åsen i solsteika var det på tide med iskrem.

DSC_2998

Superbillig kuleis er noe av det jeg husker best fra jeg var i Budapest på kortur da jeg var 12. Viktig når man er 12, det.

DSC_3011

Etter å ha sett på flere gamle hus med fine farger var det på tide med lønsj. Vi spiste tradisjonelt ungarsk, Erik spiste gulasj og jeg hjemmelagde nudler og kylling i paprikasaus. Veldig godt!

DSC_3013

DSC_3031

Vi gikk tilbake igjen over haugen på leting etter en vinkjeller med vinsmaking som det stod om i guideboka, men den hadde dessverre blitt borte, så vi tok bussen ned til markedshallen. Der fant vi masse tørket chilli og paprika, pølser, bakverk og grønnsaker.

DSC_3033

Mmm, innbaks kjøtt.

DSC_3034

Ekstremt stort utvalg av tørket frukt.

DSC_3036

Vi kjøpte jordbær og bringebær. Vi lette gjennom hele mathallen, men fant ikke noe ost, som var veldig trist. Men vi kjøpte et stykke Napoleonskake på deling, som vi spiste uten skje på trammen utafor. Et kunststykke kan jeg fortelle dere.

DSC_3040

Vi ruslet gjennom travle gater og satte oss ned for en kopp te..

DSC_3043

… og et glass sprudle. Man blir ikke sulten av å småspise fra markedsboder, så vi måtte vente litt med middagen. Og så er det godt å sette seg ned og lese litt også.

DSC_3044

Vi gikk til den store synagogen og bak den fant vi et sted som elsket hummus.

DSC_3062

Vi elsker jo også hummus, så det ble det til middag.

DSC_3064

Ingenting er som kikertboller i kikertmos 😉

DSC_3065

Det ble noen tusen skritt hver dag, men mest ble det nok god mat… Ungarn var første landet hvor vi begynte å slippe Europeisk mat, pølser og svin og begynte å merke at vi var kommet både sør- og østover. Mye spennende krydder, annerledes ingredienser og kebab kom på menyen 🙂

English: a day in Budapest through what we ate. Breakfast at a roadside cafe, icecream at the top of castle hill, lunch behind the church on the hill, snack at the food market, tea and bubbly in a busy street and hummus and kebabs behind the old synagoge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *