Film fra Sør: Kuzu

Sist jul ga Erik og jeg en tur på kino til våre respektive svigerforeldre og på torsdag løste mine foreldre ut gaven og vi så en av filmene under Film fra Sør, Kuzu.

kuzu-filmi_640 Kuzu

Filmen handler om en fattig familie i Tyrkia der sønnen endelig har blitt omskåret og om kampen for å få nok penger til å ha en stor fest i anledningens ære. Et mal skal slaktes, men det koster mye penger. Det er en storesøster (den aller beste karakteren i filmen, så bra dame) som føler seg forbigått, en far som heller vil være forelsket i en sexarbeider og en stolt mor som kjemper for å beholde æren i landsbyen.

Det er en tråd av mørk humor gjennom den ellers vakre, men nitriste filmen som virkelig redder filmen. Det er en fantastisk plot twist på slutten og vi trengte 10 minutter etter filmen for å diskutere den.

Så deilig å se film som er annerledes, der folk ikke snakker engelsk og som er filmet i et ukjent landskap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *