Livet på toget

Jeg var flink og tok bilder av mat, av utsikt og alt, men det ble ikke supermange bilder fra vi faktisk var på toget, ironisk nok, da vi var på interrail. Men her kommer en liten togkavalkade! Jeg har ikke egentlig bilder av toget fra Praha via Bratislava til Budapest så første bilde ut er ankomst i Budapest. De har en utrolig vakker togstasjon (som jo i det siste har vært full av Syriske flyktninger) og vi som kom med langt-unna-tog ankom inne på selve stasjonen. Virkelig midt i smørøyet. Det var mange som tok tog Praha – Bratislava – Budapest akkurat som oss.

DSC_2905

Så skulle vi en lang tur til Bucuresti. Her er jeg i sovevognen vår.

DSC_3323

DSC_3325

Fersk togentusiast med tog

DSC_3328

DSC_3330

Vi spilte spill i kupeen

DSC_3345

DSC_3350

Og hadde vår egen bittelille vask på rommet.

DSC_3354

Vi spiste på toget og leste bok til vi endelig var framme i Bucuresti. Her står jeg på stasjonen i Bucuresti for å kjøpe billetter for neste togtur (til Sofia), så alt var klart.

DSC_3356

Toget Bucuresti – Sofia går en gang om dagen, fra 12.00 til sent på kveld. Det var en utrolig varm dag.

DSC_3532

DSC_3535

Et skikkelig gammel tog fullt av backpackere.

DSC_3538

Nesten hele turen gikk i Bulgaria med endeløse jorder utenfor vinduene. Det var livsviktig med de støykanselerende høretelefonene, for gamle tog med åpne vinduer i varmen bråker mye. Vi leste, spiste og pratet med de to vi delte kupé med. De var fra Hviterussland og jeg tror vi lærte mye om hverandre alle fire. Veldig hyggelig tur.

DSC_3553

Siste togbilde er fra en buss. I siste sekund bestemte vi oss for å ta bussen fra Sofia til Istanbul, i stedet for toget. Det var en god buss, men ingenting er som passkontroll kl 3 om morgenen…

DSC_3711

Det var Eriks første lange tur med tog og vi var enige om at det er en ypperlig måte å komme seg rundt på. Du kommer alltid til sentrum av byen og får sett mye landskap på veien. Det tar tid, men så lenge du reiser i Europa der alle byer er nære hverandre, så går det jo greit.

Sørøst-Europa var en utrolig opplevelse og jeg gleder meg til vi skal på spa- og avslappingstur til Budapest, håper det ikke blir lenge til 🙂

English: even thoug we were on an interrail, I didn’t take many pictures of us inside a train. But here they are, a tale of our trip from Praha to Istanbul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *