Nyttårsforsetter 2015/2016

DSC_2268

Jeg liker ikke å love noe jeg ikke kan holde og ikke å lage planer jeg vet ikke kommer til å gå. Jeg liker å lage lister som er realistiske. Derfor har nyttårsforsetter egentlig aldri appellert til meg, fordi folk forholder seg til dem mer som ønskedrømmer enn gjøre-lister. Men for 2015 hadde jeg to ting jeg veldig gjerne ville få til, som jeg mente skulle være mulig:

  1. trene to ganger i uka i seks måneder. Så lenge jeg ble svett og det varte mer enn 20 min var det godt nok.
  2. gå ned i vekt. I hvert fall ikke fortsette å gå opp.

Strengt tatt bare nytthalvårsforsett sånn sett. Men treningen gikk overraskende bra. Kondisen begynte å hjelpe på utover våren og den felles treningsdagboka med Beate hjalp masse. Jeg var ikke målrettet på treningen, jeg svømte, klatret, løp, løftet vekter, syklet, løp på tredemølle, gikk tur i skogen, hjemmeyoga, alt mulig rart. Men jeg fikk beveget meg. I tillegg hjalp Erik meg med å få sykkel i Ås, så jeg fikk 20 min mer bevegelse hver dag i tillegg. Etter juni fortsatte jeg med to ganger i uka og stort sett har jeg klart det hele året! Er veldig fornøyd med det.

DSC_5719

DSC_1603

Vekta var det verre med. Det var egentlig vanskelig nok å ha en stor utfordring (trening) i tillegg til doktorgrad, så å være streng med hva jeg spiste var ikke noe fint. Jeg er veldig glad i mat og mat er i sentrum for mye av mitt sosiale liv, det og alkohol, men jeg har prøvd å ikke fortsette å gå opp i vekt. I juni bestemte jeg meg for å ikke fortsette å være slem med meg selv og prøve å slanke meg, så jeg kjøpte noen bukser som faktisk passet og bestemte meg for at å finne tilbake til 2010-Ingeborg får skje etter at doktorgraden er i boks.

DSC_0157

Den største utfordringen for 2016 er å bli ferdig med doktorgraden. Jeg har lønn fram til 1. mai og så er det bare å få det ferdig som best man kan. Nyttårsforettene for 2016 blir derfor:

  1. trene to ganger i uka for å være glad, ha overskudd, være sterk og ikke få vondt av å jobbe masse.
  2. ikke spise mer enn jeg trenger. Ikke være for streng, men passe på at det ikke skal være overflod hver dag.
  3. være glad.

DSC_0501

English: reviewing my New Year’s resolutions for 2015, and making some new ones for 2016. 2015 ended up being my most active year, totally succeeding in doing something physical twice a week. I realised that dieting and doing a PhD at the same time is impossible for me, so it is postponed to post-PhD. 2016 will be about continuing the exercise to stay energised and happy and trying not to stuff my face all the time, but eat sensibly. And to be happy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *