Dyr vin og vegetarlasagne

DSC_0008

Før påske hadde vi en fredag hjemme bare vi to og det stod vegetarlasagne på middagslista (fra Adams matkasse), så vi besluttet at det var en god nok anledning for å drikke vår aller dyreste vin.

DSC_0010

Det var en Brunello di Montalcino fra 2006 som vi kjøpte da vi var i Italia for tre år siden. Den kostet en liten formue, men vi har ikke vært flinke nok til å oppbevare den riktig, så vi har vært litt spent på hvordan den kom til å smake. Tenk om vi har ødelagt den og den smaker skrekkelig?

DSC_0011

Vi lagde vegetarlasagne etter oppskrift og var litt skeptiske mens vi hold på, men ble desto mer gledelig overrasket da vi smakte på den og det var supergod.

DSC_0017

Men tilbake til vinen. Vi åpnet den, sjenket den i glass og smakte. Da smakte den ikke veldig godt. Vi ble litt triste og ringte pappa (som har peiling på vin) for å få veiledning og støtte. Pappa stilte spørsmål om smak, sa at vi måtte dekantere den så det fikk luft og mens vi luftet vinen pratet pappa oss gjennom hvordan vi skulle smake på vinen. Etter litt luft smakte den ikke så rart lenger, egentlig veldig godt.

Hva skal du gjøre om du drikker en dyr vin? Sikkert greit å dekantere den. Har du ingen fænsi ting å dekantere vin i? Bruk en vannmugge. Eller en vase eller noe, det går bra. Luften er poenget. Hell sakte og i tynn stråle så blir det bra. Drikk vinen fra glass med stor klokke, snurr vinen rundt så den får mer luft. Se magiske tips om hvordan drikke vin. Pappa er sikkert stolt.

English: we finally drank the super expensive wine we bought in Italy three years ago and it was really good. Just like the vegetarian lasagna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *