Et rom med prikker som skifter farge

DSC_0439

Som dere sikkert skjønte likte jeg Kusamautstillingen på Henie Onstad på Høvik veldig godt. Derfor tenkte jeg at jeg kunne legge ut flere av bildene jeg tok, men litt mer tematisk, for at vi alle kan ha noe fint å se på. Så her kommer det ene speilrommet fra utstillingen.

DSC_0440

De slapp bare noen få inn av gangen og så lukket de døra. Inni var det speil på alle vegger og i taket og vannspeil på gulvet med en liten sti gjennom.

DSC_0441

I taket hang det rislamper med prikker på som stadig skiftet farge.

DSC_0443

Det er så fasinerende med evighetseffekten man får av speil over alt. Og hvordan det føltes som om vi var i en jungel av prikkete baller som skiftet farge. Man trenger ikke egentlig morsomme psykedeliske rusmidler når man har snodige kunstnere og speilrom.

DSC_0444

Jeg tror vi syntes det var like morsomt som den lille gutten som var der inne sammen med oss 🙂

DSC_0446 DSC_0447

Dessverre er det vannlekkasje i dette rommet nå (fikk informasjon om det på søndag) så du får ikke prøvd det ut. Men forhåpentligvis blir det reparert snart.

DSC_0452

Jeg likte best de rosa og lilla fargene, ikke overraskende. Det blir enda penere med alle prikkene også, synes jeg. Prikker gjør alt litt morsommere. Er nok det Kusama også mener, siden hun har holdt på med prikker i 80 år.

DSC_0442

Jeg lurer virkelig på om jeg skal dra tilbake på utstillingen, så jeg kan se alt en gang til. Men den er så populær at da må jeg nok dra midt på dagen en ukedag, for å unnslippe barnefamilier og folkemengder.

DSC_0451

English: I really liked the Kusama exhibition that we went to a couple of weeks ago, so I thought I could show you some more pictures of the different parts of it. These are from one of the mirror rooms, where the colours of the lamps changed and were reflected in all directions, including the floor. Unfortunately the room is closed now because of a water leak, but hopefully it will be back soon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *