Prikker og farger fra Kusama på Henie Onstad

For tre uker siden var Erik, farmor og jeg på Henie Onstad og så utstillingen av den japanske kunstneren Kusama. Utstillingen følger henne gjennom hele livet fra ungdommelige skisser til politisk aktivisme og performance til fargerike skulpturer og billedkunst.

DSC_0388

Det var så mye fint, fargerikt og magisk så her kommer et langt bildeinnlegg.

DSC_0389

DSC_0374

DSC_0377

Jeg synes det var spesielt fint hvordan vi tre var fargerike og passet inn i utstillingen, mens alle de andre som var der var kledd i mørke farger. Føltes som vi hadde skjønt Kusama bedre.

DSC_0382

DSC_0406

DSC_0408

DSC_0416

Er det ikke magisk hvordan hun begynte både med de mønstrede pølsene og store bilder med nettingmønster veldig tidlig, men stadig kom tilbake til det?

DSC_0420

DSC_0422

DSC_0428

DSC_0435

Hun drev også med politisk performance, designet klær, brukte film og var veldig produktiv.

DSC_0437

DSC_0440

DSC_0457

DSC_0463

DSC_0472

DSC_0479

Kunsten hennes var ikke komplisert, men fargesterk, fasinerende, lagde nye perspektiver, lot deg leke og oppleve. Jeg likte både utstillingen de hadde laget og verkene som var presentert. Jeg er imponert over hvordan bilder har gått igjen gjennom hele livet og skapt en rød tråd og av hvordan hun fremdeles produserer så mye.

Om du ikke har dratt ennå må du dra. Utstillingen har vært kjempepopulær og ingenting er så mye instagrammet som de forskjellige fargerike speilrommene. Utstillingen er morsom og interaktiv, du bør virkelig dra 🙂 jeg lurer på å dra en gang til 😉

English: I went to the Kusama exhibit at Henie Onstad a couple of weeks ago and it just blew me away. You really should go see it if you are in Oslo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *