Problemet med å jobbe med perfeksjonister når du ikke er en selv

image

De liker ikke å få ting som ikke er ferdige. Det hjelper ikke at du skriver “dette er bare et førsteutkast, det kommer til å bli bedre, se bare på det store bildet”, de vet ikke hva førsteutkast betyr og gir deg kommentarer på stavefeil umiddelbart. Evt at fargene ikke er helt tipp topp eller at du har startet feil.

De skjønner ikke at man kan gi fra seg noe som har feil i seg. At du blir gira fordi du har fått nye resultater og vil dele dem, selv om du ikke har gjort alle de ti tusen kvalitetssjekkene ennå. At du sender ut ting når de ikke er gjennomarbeidet fordi du faktisk har noe bedre å gjøre. Som å rekke toget, eller spise middag eller gå på teater.

De er ikke opptatt av prosess for det skjer inne i hodene deres, ikke sammen med andre. For dem er det privat eller vanskelig å vite hvordan de selv jobber for å få et resultat.

De har vondt for å evaluere fordi de enten er positive fordi resultatet ble bra eller negative fordi de ikke er fornøyde. Prosessrelaterte mål eller det man har lært av feil underveis er ikke nyttig om ikke resultatet ble bra.

Nå skal det sies at det er bra å ha med seg noen som finpusser på ting i en evighet, men bare om de stopper til slutt. Hvis ikke blir man jo aldri ferdig.

English: the challenges of working with perfectionists when you are not one of them. Generally they are never pleased with what you have made and only care about the end result.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *