Bygge broer, mingle og min yndlingsbro

Hank Green, kjent internettmann, har et spørsmål han liker å stille når han møter nye mennesker og må mingle. Han liker ikke å spørre om hvor folk kommer fra eller hva de jobber med, men heller hvilken bro de liker aller best. Han liker det fordi det er en så tilfeldig ting, men som alle kan svare på. Historien man forteller om sin ynglingsbro ender alltid med å handle om noe annet enn broa og gir et helt annet innblikk i personen.

DSC_9268

På onsdag var jeg på arbeidslivsdag med fagforeningen min og en av de som pratet var en coach som snakket om å mingle og knytte kontakter. Hun ga ikke egentlig så mange bra tips, men var morsom å høre på og sa mange ganger at å mingle og bli kjent med folk er lurt. Så da tenkte jeg at jeg kunne brukte Hanks triks på dere, eller meg selv da.

Min yndlingsbro er ikke én bro, men alle broer med vann under. Jeg er oppvokst med søndagsturer, hytteturer, fjellturer, skiturer, enkelt og greit mye natur. Natur gjør meg glad og turene våre har aldri handlet om å gå langt, nå fjelltopper, men om å kose seg og om opplevelsen. En ting vi alltid har gjort, og som jeg ikke egentlig har sluttet med selv om jeg har “blitt stor”, er Ole Brum-pinneleken.

Dette er Ole-Brum-pinneleken: alle som skal være med å leke finner en pinne. Alle stiller seg ved siden av hverandre langs den ene siden av broa. Tell ned og slipp pinnene samtidig ned i vannet. Løp til den andre siden av broa og se hvem sin pinne som kommer først. Den som slapp pinnen som kom først vinner. Løp å finn en pinne til eller gå videre til neste bro. Hverken elva eller broa trenger å være store, det er nesten morsomt når de er bittesmå 🙂

Hvilken bro er din yndlingsbro? Har du et fast minglespørsmål? Er det noe du pleier å prate om når du mingler? Pleier du også å leke Ole Brum-pinneleken?

English: I just learned from Hank Green that he asks new people about their favorite bridge and that this is a very good way of learning something about someone without asking them about where they are from or what they do. So I tell about my favorite bridge, which is not A bridge, but a bridge activity, the Winnie the Pooh stick game.

2 thoughts on “Bygge broer, mingle og min yndlingsbro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *