Tidlig gallamiddag for pensjonister

Sist helg, da vi var i Trondheim, var en av planene å være med på ridderpromosjonen til Det Sorte Faars Ridderskab. Det var flere vi kjente som skulle dit, så før det hele startet var vi på gallamiddag hjemme hos Kasper.

DSC_0648

Alle tok med noe til middagen og mens siste hånd ble lagt på verket hang vi i stua og drakk vin. Gamle venner, mye mimring og en del oppdateringer trengs når man ikke ses mer enn noen få ganger i året. Dessuten er det snart fire år siden vi flyttet fra Trondheim, så det er mye som har skjedd siden da.

DSC_0652

Vi stilte med flaksegresskar- og gulrotmos, billig, godt og veldig oransjt. Her ser dere Raine med søtpotetene, ingenting er som middagslaging i bunad. Nesten så man får litt 17.mai-følelse.

 

DSC_0662

Erik var vakker som alltid i smoking med det oransje settet. Jeg liker det veldig godt, både fordi jeg liker oransj og fordi det er så uvanlig med sterke farger for menn i galla (annet enn bunad da) og jeg synes Erik gjør det så godt.

Da maten var klar benket vi oss rundt bordet. Det var BYOB og Marte hadde funnet den beste champagnekjøleren. Så Trøndelag på alle måter 🙂 Liten nok til å stå på bordet, stor nok til en flaske, så “down to earth” at den er kul. Jeg tenker det er noe for Moods of Norway…

DSC_0663

Gruppebilde! Kasper sitter ved bordenden 🙂 Kasper ble jeg kjent med i Sør-Trøndelag krets og det er han som “introduserte” meg for Erik, den første gangen vi møttes. Så takk til Kasper for det 🙂 Men her sitter vi med Eriks gamle venner fra Samfundet, som er sånn Erik kjenner Kasper.

DSC_0668

Gallamiddagen besto av indrefilet av svin fylt med brie og surret i beiken, ovnsbakt søtpotet og flaskegresskar- og gulrotmos. Til dessert var det is og sorbet med portvin.

DSC_0670

Jeg har lyst på sånt rosa hår, forresten. Bare er ikke sikker på om jeg vil at det skal være rosa. Kanskje oransj?

DSC_0673

Nesten hele selskapet skulle på mottagelse før ridderpromosjonen, så kl 18 var middagen over og vi tok taxi til Samfundet. Sjelden jeg har spist gallamiddag så tidlig, må jeg innrømme, men da rakk vi Sesamburger senere på kvelden også 😉 Men resten av kvelden tar vi senere.

English: we went to a knighting (?) on the Saturday in Trondheim, but first we had dinner, in gala, with old friends. Isn’t that champagne cooler the best?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *