Hipsterkaffe på Møllenberg: Jacobsen og svart

Etter pannekakefrokost og omvisning i den nye leiligheten til Fride og Tarjei møtte vi Venke for litt ordentlig hipsterkaffe. Vi hadde fått anbefalt Jacobsen og svart på Møllenberg, evt Bakke bru, som ligger i kjelleren på den nye Adressa-bygget. Ikke vanskelig å finne 🙂

DSC_0632

Det er innredet som en arkitekts drøm, men kule materialvalg og mye bruk av ulike strukturer. Spesielt likte jeg lampa i taket. Man trenger ikke så mye pynt ellers når man har en sånn lampe. Selv om den kanskje forsvinner litt når det er så mye annet som skjer i taket.

DSC_0629

De hadde plassert en stor disk midt i rommet, med kasse, matutvalg og kaffestasjon. Sitteplassene var langs veggene og det føltes helt riktig at kaffen skulle være “i sentrum”.

DSC_0631

Møblene var enkle, stolene bare kasser. Alt trefarget, alt enkelt å flytte på og organisere annerledes. Et rom som skal brukes, men plass til grupper i alle antall. Det funket veldig bra, selv om det kan være litt skummelt å omorganisere kafeen når man kommer. Er kanskje noe litt moderne og unorskt ved det.

DSC_0633

Det var litt av hvert å velge i, men vi gikk for hver vår hipsterkaffe, to Mutana og en Ernedy Rodriguez. Det var jo ikke mer enn en time siden vi hadde spist frokost, så det ble ikke mat, men de hadde både blingser og kake og det så veldig godt ut. Til og med sånn, hard core brunost på vaflene, er nok godt.

DSC_0635

De kjører lite brent kaffe, brent av dem selv. Den var fruktig, nesten blomstrende, med mer røde bær enn mørke. Mye Wendelboe-assosiasjoner, for å si det sånn. Her er kaffedrypperen.

DSC_0639

Det var nydelig vær, så vi bestemte oss for å ta kaffen ute. Som vanlig er det et kaldt drag i lufta, så jakkene kom ikke av, men sol i fleisen var en nytelse.

DSC_0644

Her helles det kaffe! Serviset var stilig og minnet egentlig om det de brukte på Maaemo. Det var nok kaffe til en lang prat, men ikke en bøtte. Og så er det koselig med kopper uten hank, så man holder dem med begge hender.

Bør du dra hit? Ja! Bra sted, bra lokale, bra utvalg både på mat og drikke, litt dyrt, men vel verdt det.

DSC_0646

Ikke minst var det fint å se Venke igjen. Det er ikke mange igjen av vennene mine i Trondheim som faktisk studerer, men der virker ikke som om Venke kommer til å studere mye lenger heller. Men så blir vel jeg også ferdig med doktorgraden min til slutt.

Skål i hipsterkaffe!

English: we had hipster coffee at a new place in Trondheim last weekend. You should go there if you are in Trondheim. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *