Game on på Teknisk museum

For en uke siden var vi på Teknisk museum for å se spillutstillingen deres Game on.

image

Game on er en utstilling om dataspill, i hvert fall den brede definisjonen av dataspill. De hadde archade games, PC- og TV-spill, flipperspill, ja alt mulig.

image

Vi var på en liknende utstilling da vi var i Edinburgh i mars i fjor. Vi var der med Bror og hadde det veldig morsomt i mange timer. Så da Bror så at Teknisk museum hadde en liknende utstilling lurte han på om vi ville være med. Og det ville vi jo.

image

Kvelden før var vi i middagsselskap hos Eriks foreldre og møtte tremenningene hans og farens fettere og kusine. Jeg fortalte en av tremenningene, Ingrid, at vi skulle på museum og spille spill dagen etter og hun ble med.

På utstillingen hadde de alt fra det aller første dataspillet, Pong (på bildet over) til gamle håndholdte spill (under). Vi spilte flipperspill, gamle et-eller-annet fighter på en archade maskin og masse andre spill.

image

Det var ikke så mye tekst på veggene, som i en faktisk utstilling dessverre. Så om du vil lære mer enn bare noe overfladisk bør du lese det et annet sted.

image

Men om du vil bruke tre timer på å spille masse morsomme (og gamle) spill med vennene dine er dette absolutt en ypperlig utstilling. Det er mange spill man kan spille sammen, ikke bare to og to, men også tre eller fire sammen. Vi endte opp med å være der i tre timer og tiden bare fløy. Jeg spiller veldig lite dataspill og jeg hadde det veldig morsomt på utstillingen.

Utstillingen skal være oppe ut 2016, men jeg anbefaler å ikke vente for lenge for kontrollene blir nok slitt etter hvert.

English: last Saturday we spent three hours at Teknisk museum playing games. They have a computer game exhibition called Game on, with old computer games and you can play all of them. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *