Tur til geitene på Håøya

Der Åse har hytte er det ikke langt over fjorden og ikke heller langt til geitene på Håøya.

DSC_0741

Så siste dagen vår på Killingholmen bestemte vi oss for å dra å besøke geitene på Håøya. Det er ikke langt over og var god vind, så Åse og jeg seilte over. Her ser dere oss i full fres.

DSC_0754

Vi var på øya for å både besøke geitene og for å spise lønsj. Lønsjen kommer vi tilbake til, men den var helt nydelig.

DSC_0782

Etter lønsjen tok vi en tur rundt midtdelen av Håøya. Først måtte vi de geitene som bor lengst sør på øya. Det er disse som lager melk som blir til ost på kafeen der vi spiste lønsj.

DSC_0792

Erik vil alltid klappe alle dyrene vi går forbi og geitene på Håøya var ikke redde for å bli klappet. Jeg tror ikke Erik hadde klappet geit før 😉

DSC_0797

Langs veien rundt øya var det satt opp plakater om naturen. De var ikke veldig detaljerte, men det er alltid bra å spre informasjon, så kan folk lære om naturen rundt dem.

DSC_0800

Det er flere steder man kan legge til og overnatte med båt på Håøya, så det er absolutt et god turmål.

DSC_0802

På den nordre delen er de fleste geitene på Håøya. De spiser alt de kommer over og gjør naturen en tjeneste. Det er nemlig ikke så mange dyr på beite lenger og derfor gror mange områder igjen. Det beste er en mellomting mellom ingen bruk og masse bruk og geiter er perfekte for å holde vegetasjonen passe lav. Hurra for geit!

 

DSC_0812

Rett ved kafeen fant vi en gammel forsamlingssal med sene og stolrader og alt mulig. I to år var det sprengstoffproduksjon på Håøya, men det ble nedlagt da den ene store kunden plutselig fikk revolusjon…

DSC_0819

På øya er det også noen store plener og det er mulig å dra dit med store grupper som skoleklasser. Jeg anbefaler absolutt en tur! Det går ferge dit også, så du trenger ikke egen båt for å dra og det er hytter man kan leie der, så du trenger ikke båt eller telt heller.

DSC_0826

Vi hadde en fin tur på øya og selv om det var litt grått var det deilig å være ute. Da vi skulle hjem byttet vi plass i båtene, gutta seilte hjem og det var snart middag.

English: on our last day at Killinghomen we sailed to Håøya to visit the goats and have lunch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *