Bursdag på Hamar

I forrige uke hadde morfar bursdag og jeg bestemte meg for å dra på dagsbesøk til ham på Hamar. Det var en veldig god idé 🙂

dsc_0001

Jeg kom med 11-toget og ble møtt av denne stilige fyren. Jeg synes han er så kult kledd, burgunder bukser, stilige sko og matchende skjorte.

dsc_0002

Først punkt for dagen var lønsjtallerken på den ærverdige Hoels café på stortorget. Dette er tydeligvis en av de få gamle stedene som er igjen i Hamar sentrum og de er viden kjent for sin gode lønsj.

dsc_0004

Interiøret så ut som det ikke hadde blitt endret siden 60-tallet på tross av at det sikkert har fått nye eiere flere ganger. Jeg syntes denne klokka som gikk i ett med veggen var veldig kul. Og stripene på veggen som gjorde treveggen mye mer spennende. I tillegg hang det bilder av gamle Hamar over alt, veldig fint.

dsc_0005

Bursdagsbarnet var klar for lønsj!

dsc_0007

Det var barnebarnet også 🙂 Det er har blitt ordentlig høst og er på nytt sesong for langermede strikkekjoler, hurra!

dsc_0008

Dette er altså en lønsjtallerken. Virkelig alt som er godt her i verden. Røkelaks, reker, eggerøre, skinke, beiken, potetsalat, ost, oliven og salat. I tillegg var det brød, selvfølgelig. Hoel’s er nå drevet av tyrkere som også serverer tradisjonelle tyrkiske retter, så neste gang jeg skal spise lønsj på Hamar blir det shashuka!

dsc_0010

Ettersom det var morfars bursdag ble det kaffe og bløtkake til dessert. Men stykkene var så store at vi måtte dele. Hardt liv.

dsc_0011

Det var mye folk på Hoel’s, alltid et godt tegn. Du bør absolutt ta deg en tur.

Etter lønsj dro vi hjem til morfar igjen. Vi løste kryssord, fikset på den nye telefonen hans (hans første smarttelefon) og jeg gjorde mitt beste som tech-hjelp. Vi løste et vrient kodekryss, fikk gjort ferdig søndagskrysset i VG og pratet om alt som skjer i verden. Sinnsvake boligpriser for eksempel og folk i borettslag som ikke bidrar.

dsc_0015

Til middag ble det en ordentlig klassiker, trukket torsk. Mine revolusjonerende bidrag var å lage potetstappe (ikke ha kokt potet) og å ha beiken til torsken. Mmm, beiken gjør alt bedre.

dsc_0016

Det var veldig hyggelig å ha en hel dag alene med morfar. Det er lenge siden sist nå og det var godt å bare ha litt hverdag med ham. Noe godt kommer helt klart ut av å være sykemeldt.

English: it was my grandfather’s birthday and I spent the day with him at Hamar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *