Vi har malt taket på badet

Da vi kjøpte leilighet lagde vi en liste over alt vi måtte gjøre og siden har vi stadig lagt til og krysset av på den. Sist helg var det taket på badet som skulle til pers.

dsc_0024

Taket på badet vårt er en sjarmerende eggeskall eller noe slikt, mens skapene og gulvet er kritthvitt. Vi synes det er en litt dårlig kombinasjon, så taket på badet har stått på gjørelista vår siden vi malte hele resten av leiligheten for 3 år siden.

dsc_0022

Når man maler er det jo veldig lite av tiden man faktisk bruker på å male. Først må man vaske det man skal male. Skrubb, skrubb.

dsc_0026

Så må man pusse. I hvert fall når man skal male glatte, overmalte flater sånn som vi skulle. Så ta fint sandpapir og en kloss og sett igang. Å pusse er nok den aller kjedeligste delen av å male. Alt blir støvete, du får støv i nesa, det er slitsomt og det tar lang tid. Men det må til.

dsc_0030

Vi har et skap bak døra på badet som var i samme eggeskallfarge, så det skulle også males. Dette er forresten første gang jeg bruker balkongen. Praktisk å ha stor balkong til å pusse skap på.

dsc_0033

Når man har pusset og vasket opp alt støvet fra over alt, skal det teipes og dekkes i plast. Vi måtte for første gang på 3,5 år kjøpe flere malesaker, nemlig mer plast til å dekke veggene med. Tynn plast med teip i den ene enden og papir på gulvet gjorde biffen.

dsc_0036

Ja, og litt plastfolie på dusjen 😉 Så var det på tide å male. Som vanlig var jeg kantansvarlig med penselen og Erik rulleansvarlig. Det var litt av en akrobatisk øvelse å male i hjørnet over dusjen.

dsc_0040

Så vi ruller og vi ruller og det blir så fint og flott… Erik er alltid så fin i den HjemIs-hatten 🙂

dsc_0118

Vi rullet skapet også. Vi brukte siste rest av malingen fra dørkarmene på skapet og det holdt akkurat.

dsc_0120

Etter tre strøk på kanter og to strøk med rulle var taket klart. Hvitt! Hvitt, hvitt, hvitt. Så nå ser badet nytt og lyst ut og siste maleoppgave på gjørelista er gjort. Det tok seks timer på lørdag og tre timer på søndag, inkludert all rydding.

Hurra!

English: we painted the roof of our bathroom white last weekend and now it is really nice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *