Enkel middag for én 

Jeg følger Siri Barje (@olivehummer) på Instagram og hun inspirerte meg til å lage en enkel og rask middag for én forrige uke. Vil du også ha middagsinspirasjon, så følg henne! Hun har spesielt mye vegetariansk, noe jeg liker, for jeg er så utrent på å komme på vegetarianske middagsretter.

Jeg har alltid vært svak for instantnudler og den nye trenden med udon har gitt meg ny inspirasjon til å gjøre nudlene mine mer interessante. Her i øst selger de også Yumyum-nudler med så mange morsomme smaker at man virkelig kan utfordre seg selv med nudler. Så nudler kan bli mer middag og mindre mellommåltid.

Trikset med å lage mat med “det du har i kjøleskapet” er jo å alltid ha bra ting i kjøleskapet. Løk, egg og hvitløk holder lenge og er alltid greit å ha synes jeg. I tillegg bør du ha noen grønnsaker du liker, uansett hva du foretrekker i grønnsaksskuffen. Som Siri sier, “ta det du har.”

Her kommer min oppskrift på hvordan lage fænsi instant nudler, en middag for én:

TIPS: skjær grønnsakene dine smått/ tynt så de trenger lite varme for å bli ferdige.

  • skjær brokkoli i små kvaster og stekte i panne
  • skjær sopp i mellomstore biter og stek med brokkolien
  • sett to egg til kok, 8 minutter for nesten helt hardkokt egg
  • snitt paprika, løk, hvitløk og purre tynt og ha i sammen med brokkolien
  • kok opp nudlene med lite vann og alt krydderet, du skal spise suppa etterpå
  • ha alt i en stor bolle, nudlene nederst, grønnsakene etterpå og eggene til slutt
  • nyt!

Det tar ikke lang tid å lage og smaker veldig godt. Du kan bruke alle slags smaker på nudlene, jeg brukte en som het green curry og den var veldig god. Men kylling er sikkert også bra. Så er du sulten, vil lage noe raskt og har ikke noe planlagt, lag fænsi nudler! Mmmm.

English: I have started making fancy nudles when I am eating dinner alone and want something quick and simple. You should try it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *